Άτυπη διαδικτυακή συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει αύριο το απόγευμα το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα (ΕΣΚ). Στη συνεδρίαση θα συζητηθούν κινήσεις και πρωτοβουλίες ορθής διαχείρισης της νέας πραγματικότητας, στην Ευρώπη και διεθνώς μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η συνεδρίαση αποφασίστηκε το περασμένο Σάββατο. Εκείνη την ημέρα εστάλησαν και οι ηλεκτρονικές προσκλήσεις με την υπογραφή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ), Σεργκέι Στάνισεφ, στους Πρωθυπουργούς και στους αρχηγούς των κομμάτων από την ίδια ευρωπαϊκή οικογένεια, όπως στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι σχετική πρόσκληση για την διαδικτυακή εκδήλωση δεν έλαβε αυτή τη φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που όμως συμμετείχε μέχρι τώρα στις Προσυνόδους του PES, με την ιδιότητα του παρατηρητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές πρόκειται να αναζητήσουν και να συνδιαμορφώσουν προτάσεις για την αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 

Η συνεδρίαση ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών γίνεται μία ημέρα μετά το φινάλε των Eurogroup και Ecofin και μία εβδομάδα πριν την τακτική Σύνοδο Κορυφής, όπου θα ληφθούν οι καθοριστικής σημασίας αποφάσεις για τις παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ενεργειακό- οικονομικό και όχι μόνο επίπεδο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ είχε για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Ευρώπη, την στιγμή των μεγάλων αλλαγών στο διεθνές περιβάλλον, αναλυτικές συζητήσεις με κορυφαίους «παίκτες» στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο την περασμένη εβδομάδα, ενώ με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή μίλησε για τις εξελίξεις στην Ουκρανία στην Ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου.