Σαββάτο
06 Ιουλίου 2024

Γιαννακοπούλου: Στο ΠΑΣΟΚ κόστισε η καταψήφιση των μη κρατικών πανεπιστημίων

Αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη άφησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νάντια Γιαννακοπούλου, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος.

Η Νάντια Γιαννακοπούλου άσκησε έντονη κριτική στην στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο και κυρίως στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά / μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, σημειώνοντας ότι «ο κ. Ανδρουλάκης άλλαζε συνεχώς στάση». 

«Πολλές φορές με αυτήν τη θολούρα φανήκαμε περισσότερο ως ένα κόμμα διαμαρτυρίας και όχι ως ένα κόμμα το οποίο θέλει και διεκδικεί να κυβερνήσει τη χώρα», ανέφερε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Οpen.

«Εγώ τολμώ να σας πω ότι ήμουν η μόνη ως βουλευτής που είχα κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, είχα πει τις ενστάσεις μου και την ανησυχία μου όσον αφορά και το ζήτημα της επιστολικής ψήφου όπου τελικά το ΠΑΣΟΚ βγήκε και καταψήφισε ένα θέμα το οποίο αποτελεί βασική αρχή, βασική καταστατική πρόταση, χωρίς ποτέ να καταλάβει κανείς για ποιον λόγο», είπε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε πολύ απλά να καταδικάσουμε την κυρία Κεραμέως για την τροπολογία που έφερε όμως τη θέση μας να την υπερψηφίσουμε».

Όμως, κυρίως ανέφερε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των μη κρατικών / μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων ήταν ο ορισμός της θολής θέσης.

«Θα σας θυμίσω ότι ο πρόεδρος στην αρχή βγήκε και είπε ότι δεν θα σταθεί εμπόδιο μετά άλλαξε και είπε ότι εμείς είμαστε υπέρ αλλά με ένα σκανδιναβικό μοντέλο, οπότε κανείς δεν κατάλαβε τι είναι αυτό. Μετά βγήκε και είπε “ναι, εμείς είμαστε υπέρ, αλλά θέλουμε να αλλάξει το άρθρο 16”, και μετά βγήκε και είπε ότι “δεν ξέρουμε αν θα υπερψηφίσουμε την αλλαγή του άρθρου 16”. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός της θολής θέσης, τότε τι είναι;», είπε.

Σύμφωνα με την Νάντια Γιαννακοπούλου, «το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να ετεροκαθορίζεται, είναι ένα ιστορικό κόμμα, δεν μπορεί να ετεροκαθοριστεί».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πέτρος Μπελέρης: Αυτό που κάνουν στη Χειμάρρα είναι πραξικόπημα – Τον καθαίρεσαν από κάτι που δεν του έδωσαν ποτέ

Αιχμές κατά της αλβανικής Κυβέρνησης και κατά των δικαστικών Αρχών της Αλβανίας άφησε ο Πέτρος Μπελέρης με αφορμή την καθαίρεση του πατέρα του, Φρέντι Μπελέρι από τη δημαρχία της Χ...

Φάμελλος: «Δεν έχω εισπράξει στοιχεία υπονόμευσης του Κασσελάκη από τον Τσίπρα»

Το μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της κάλπης των Ευρωεκλογών ήταν «να γίνετε καλύτεροι», παραδέχθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος, Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας σ...

Τα «έψαλλαν» οι εργαζόμενοι της «Αυγής» στον Κασσελάκη: Μας έκλεισες χωρίς να συζητήσουμε - Mea culpa, τους είπε

Τη δυσαρέσκειά τους στον Στέφανο Κασσελάκη για το λουκέτο στο καθημερινό φύλλο της Αυγής εξέφρασαν εργαζόμενοι στην εφημερίδα που τον περίμεναν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κ...

Φόρτωση άρθρων...