«Προφανώς και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι πολύ λίγα τα περιθώρια» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο Γιώργος Τσίπρας προσθέτοντας ότι «τα δύσκολα ξεκινάνε μετά το κεφάλαιο Κασσελάκη γιατί έχουμε τραυματιστεί σχεδόν ανεπανόρθωτα και θα πρέπει να πάμε σε επανίδρυση».

Όσον αφορά, δε, τον Αλέξη Τσίπρα - μετά την επανεμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού στην εκδήλωση του ινστιτούτου του στον Πειραιά - το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «δεν είχε εξαφανιστεί, είναι παρών, δεν είναι περίπτωση Καραμανλή, δεν τέθηκε θέμα συνταξιοδότησης, μπορεί να επανέλθει».

Σύμφωνα με τον Γιώργο Τσίπρα «χρειάζεται να υπάρξει κάτι νέο στον προοδευτικό χώρο» καθώς «έχει πάει πολύς κόσμος στο σπίτι του και έχει αποστασιοποιηθεί και ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη αυτή».

Συνεχίζοντας για τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είναι δεδομένο ότι το συνέδριο θα το χάσει και ετοιμάζει νέο κόμμα και θέλει μέχρι τότε να προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ζημιά στον ΣΥΡΙΖΑ».

Τον χαρακτήρισε, τέλος, «επικίνδυνο» γιατί, όπως είπε σε ερώτηση για το ιδεολογικό στίγμα του Στέφανου Κασσελάκη, «είναι ο εαυτός του και αυτό είναι επικίνδυνο γιατί σημαίνει ότι μπορείς να πας από την άκρα αριστερά έως την άκρα δεξιά».