Παρασκευή
18 Οκτωβρίου 2024

Γιώργος Τσίπρας: «Δεν κάναμε μόνο μια μ@@@ια στον ΣΥΡΙΖΑ - Ο Κασσελάκης θέλει το brand name»

Πολιτική

Ξεκάθαρος ότι «δεν κάναμε μόνο μια μ@@@ια» στον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε για την υπόθεση του Στέφανου Κασσελάκη και ο Γιώργος Τσίπρας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο OPEN TV, «είναι προφανές ότι πάει προς ένα νέο κόμμα ο Κασσελάκης. Δεν νομίζω ότι υπολογίζει το συνέδριο. Το έχει χαμένο αλλά το βλέπει σαν μια ευκαιρία για μια ηρωική έξοδο».

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρος ότι «τους υποψήφιους τους ορίζει το κόμμα και όχι γενικά ο κόσμος, η βάση του κόμματος το συνέδριο». Υπενθυμίσε, μάλιστα, ότι «στο τελευταίο συνέδριο που ήταν πρωτοφανές ως προς τα γιουχαΐσματα, ακούστηκαν συνθήματα όπως "Στέφανε τελείωνε με τους ΣΥΡΙΖΑίους" που δεν ήταν από μέλη του συνεδρίου αλλά από κλακαδόρους όπως αυτοί στην Κεντρική Επιτροπή».

Κατά τον Γιώργο Τσίπρα «αυτά που έγιναν στο συνέδριο έπρεπε να έχουν ξεκινήσει σαν ιστορική διαδικασία από τον Δεκέμβριο, όχι άρση εμπιστοσύνης με το καλημέρα αλλά "παληκάρι δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι δεν είναι αυτή η διαδικασία, λες τα δικά σου έξω, γράφεις τα πάντα στα παπούτσια σου και ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ απομακρύνεται"».

Σύμφωνα με όσα είπε «η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ σώζεται αλλά πολύ δύσκολα. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν μπρεί να υπηρετήσει μια άλλη προοπτική, το ερώτημα είναι αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να το κάνει».

Απαντώντας, πάντως, στους βουλευτές που είναι υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη και απειλούν ότι θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ αν εκείνος δεν είναι υποψήφιος για την προεδρία, ο Γιώργος Τσίπρας απαντά: «Η στάση της πλευράς του Κασσελάκη είναι ή είμαι εγώ ο ένας ή γειά σας και φεύγουμε. Πάει να πάρει ένα κέλυφος ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει κάτι άλλο, το brand name και την κρατική χρηματοδότηση. Δεν τον ενδιαφέρει το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ αλλά το δικό του μέλλον».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για Μεταναστευτικό: Η Ελλάδα πάντα υποστήριζε την ανάγκη αυστηρής φύλαξης των συνόρων

Τη σημασία της συνεργασίας με τρίτες χώρες τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το Μεταναστευτικό στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι «η Ε...

Φόρτωση άρθρων...