Για τις εσωκομματικές Εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας.

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Θανάσης Γλαβίνας ανέφερε στο Open ότι «η εμπλοκή περιφερειακών δυνάμεων, δυστυχώς, δημιουργεί ακόμη περισσότερα προβλήματα. Παρακολουθούμε το επεισόδιο ενός δράματος το οποίο εξελίσσεται εδώ και πολλές δεκαετίες, καθώς αν γυρίσουμε τον χρόνο πίσω θα δούμε και άλλα τέτοια γεγονότα, όπως το 2006 με ανάλογο πόλεμο Ισραήλ-Λιβάνου».

Ακόμα, εκτίμησε ότι η λύση είναι «η ίδρυση και αναγνώριση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους», τονίζοντας πως «δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στην ανθρωπιστική τραγωδία που εξελίσσεται στη Γάζα με περισσότερους από 40.000 νεκρούς μεταξύ των οποίων 13.000 παιδιά και ούτε η διεθνής κοινότητα μπορεί απλά να δίνει παραινέσεις και συστάσεις προς το Ισραήλ. Πρέπει άμεσα κυρίως η Ευρωπαϊκή Ένωση, να παίξει έναν καίριο, ενεργό και επεμβατικό ρόλο τον οποίο δυστυχώς δεν έχει.

Και η Ελλάδα, φυσικά, να είναι παρούσα στην κατεύθυνση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή. Είμαστε στα σύνορα σχεδόν της σύγκρουσης και σίγουρα οι επιπτώσεις της όποιας κρίσης θα μας πλήξουν σημαντικά». 

Στη συνέχεια, με αφορμή την πεντηκοστή επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας και αναφορικά με τα ερωτηματικά για την παρουσία των Αντώνη Σαμαρά και Κώστα Καραμανλή στη σχετική εκδήλωση τόνισε ότι «στο ΠΑΣΟΚ ήταν δεδομένο ότι και οι τρεις εν ζωή πρώην πρόεδροι θα ήταν παρόντες. Δεν έγινε συζήτηση το αν θα έρθουν ή όχι. Ήρθαν, κάθισαν μπροστά, χειροκρότησαν, μίλησαν για την ιστορία και το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα στη Νέα Δημοκρατία που είναι κυβέρνηση και κατά τα άλλα δεν έχει εσωκομματικά προβλήματα συζητούν αν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της θα πάνε στην εκδήλωση για τα πενήντα χρόνια. Ο καθένας και η καθεμία αξιολογεί αυτήν την κατάσταση».

Ενόψει των επερχόμενων εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος επεσήμανε ότι «όλα κυλούν ομαλώς μέχρι στιγμής και η διαδικασία έχει εξελιχθεί με σχεδόν υποδειγματικό τρόπο. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι και πιστεύουμε ότι θα υπάρξει μεγάλη συμμετοχή και θα ξεπεράσουμε τους 270.000 των εκλογών του 2021. Έχουμε πετύχει τους στόχους μας σε αυτήν τη διαδικασία. Δείτε το debate που όλοι το παρακολούθησαν και το σχολιάζουν. Το ΠΑΣΟΚ πρωτοπόρησε και το επόμενο εθνικό debate θα γίνει με τους όρους που εμείς θέσαμε», κατέληξε ο Θανάσης Γλαβίνας.