Υπό την απειλή της τοποθέτησης επιτρόπου στην Attica Bank θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι η γενική συνέλευση των μετοχών της τράπεζας με θέμα την έγκριση της νέας διοίκησης, στην οποία καθήκοντα μη εκτελεστικού προέδρου θα αναλάβει ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης και διευθύνοντος συμβούλου ο Θόδωρος Πανταλάκης.

Μολονότι το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας ψήφισε ομόφωνα την τοποθέτηση των παραπάνω στελεχών η επιμονή του εκπροσώπου του ΤΣΜΕΔΕ Κωνσταντίνου Μακέδου να συμμετάσχει στο συμβούλιο της έχει προκαλέσει αναταραχή και την σφοδρή αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδος καθώς ο κ. Μακέδος δεν πληροί τα κριτήρια, διότι δεν είναι τραπεζικό στέλεχος και μόλις της προηγούμενη Πέμπτη «κόπηκε» από την αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ.

Tο μήνυμα από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τον πρόεδρο του ΤΣΜΕΔΕ ήταν ξεκάθαρο πως αν σήμερα ο κ. Μακέδος δεν δεχθεί την απόρριψη του από την ΤτΕ τότε η εποπτική αρχή θα τοποθετήσει επίτροπο στην τράπεζα.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η μετάφραση στα ελληνικά (από την αγγλική) του πορίσματος που προέκυψε από την έρευνα που διενήργησε ο SSM και η ΤτΕ και μόλις ολοκληρωθεί θα σταλεί στην δικαιοσύνη.