Αποφασισμένη να διεθνοποιήσει τις πρωτοφανείς Αντιδημοκρατικές και Παρακρατικές αλητείες του ανεκδιήγητου "πίτμπουλ του Τσίπρα" υφυπουργού Πολάκη, είναι η Νέα Δημοκρατία.
Για αυτό και μόνο τυχαία δεν θεωρείται η απόφαση του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη να τουιτάρει στα Αγγλικά, αναδεικνύοντας την χυδαία και τραμπούκικη συμπεριφορά ενός κορυφαίου υπουργού της χειρότερης Κυβέρνησης που γνώρισε η χώρα την Μεταπολίτευση.
Παράλληλα είναι σαφές πως η οδός Πειραιώς είναι αποφασισμένη να συντηρήσει την υπόθεση Πολάκη-Καμμένου σε διεθνές πλέον επίπεδο έτσι ώστε πλέον να αντιληφθούν και στην Ευρώπη, ποια είναι το αληθινό, σκοτεινό και αντιδημοκρατικό πρόσωπο μιας Κυβέρνησης που κάποιοι Ευρωπαϊκοί κύκλοι στηρίζουν με μανία. Προφανώς γιατί τα μέλη της (Τσίπρας, Καμμένος και Σία) αποτελούν τα πιο ιδανικά "Delivery Boys", τα οποία ικανοποιούν κάθε παράλογη απαίτηση - βίτσιο των ξένων αφεντικών τους σαν τα πιο πιστά σκυλιά.
Το παραλήρημα Πολάκη
Υπενθυμίζεται πως κατά την τοποθέτησή του στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Τις εκλογές θα τις κερδίσουμε αν δεν κόψουμε συντάξεις και αυξήσουμε βασικό μισθό. Αν υλοποιήσουμε αυτά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ. Αν βάλουμε και κανέναν φυλακή. Πρέπει να βάλουμε κάποιους φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κάλεσε μάλιστα τη Δικαιοσύνη «να επιταχύνει αυτό που κάνει. Υπάρχει συνειδητή προσπάθεια καθυστέρησης κάποιων διαδικασιών», είπε και πρόσθεσε ότι «αν δε σπάσει αυτή η ιστορία δεν παίρνουμε πραγματική εξουσία».
Για την Νέα Δημοκρατία, το θέμα θεωρείται εξαιρετικά μείζον και ήδη κορυφαίοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος έχουν τοποθετηθεί δημόσια. Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θέση στο θέμα έχει πάρει και η Μαρία Σπυράκη, η οποία έκανε λόγο για απόλυτη ταύτιση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του Παύλου Πολάκη, αλλά και πολλοί βουλευτές
Tweet Μητσοτάκη για τις απειλές Πολάκη στα αγγλικά
«Η Νέα Δημοκρατία δεν φοβάται». Το μήνυμα αυτό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στο Twitter σχετικά με τις απειλές που εκτόξευσε ο Παύλος Πολάκης από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.
«Ο αγαπημένος υπουργός του κ. Τσίπρα ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, αν βάλει κάποιους από τους πολιτικούς του αντιπάλους στη φυλακή. H Νέα Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται!» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Twitter.
«Οι επόμενες εκλογές δεν θα αφορούν απλώς την οικονομία. Θα αφορούν και την υπεράσπιση των θεμελιωδών μας αξιών» κλείνει η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη που έγινε στα αγγλικά.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας την Κυριακή στην παρέμβασή του είπε ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές αν βάλουμε κάποιους φυλακή», ζητώντας παράλληλα να μην δίνεται αναβολή σε προανάκριση για υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, με τις τοποθετήσεις του να προκαλούν τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να γράψει το συγκεκριμένο μήνυμα στα αγγλικά προφανώς για να γίνει γνωστό και εκτός συνόρων, καθώς η Ευρώπη δοκιμάζεται συνεχώς από παρόμοιες απειλές.
Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη του 2017 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προχωρήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διαδικασία της επιβολής κυρώσεων κατά της Πολωνίας (άρθρο 7) με αφορμή τις προσπάθειες της κυβέρνησης στη Βαρσοβία να ελέγξει την δικαστική εξουσία.
Στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής βρέθηκε η μεταρρύθμιση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, η οποία εισήχθη το 2016 από την πολωνική κυβέρνηση, και η πιο πρόσφατη μεταρρύθμιση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και του Εθνικού Δικαστικού Συμβουλίου.
Κατά τις Βρυξέλλες, η Βαρσοβία είχε στόχο να ελέγξει τους δικαστές, βάζοντας τα πρόσωπα που είναι αρεστά στην κυβέρνηση. Η ενεργοποίηση του άρθρου 7 είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί σε επόμενο στάδιο ομοφωνία στην ΕΕ. Στην περίπτωση της Πολωνίας βρέθηκε σύμμαχος η Ουγγαρία που πρόβαλε βέτο.
Το Σεπτέμβριο του 2018 το Ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του άρθρου 7 και στην περίπτωση της Ουγγαρίας του πρωθυπουργού Όρμπαν για παραβίαση του Κράτους Δικαίου.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός βρήκε σύμμαχο την Πολωνία. Δεν βρήκε όμως σύμμαχο το ΕΛΚ, το οποίο υπερψήφισε την πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου. Μεταξύ των κομμάτων που συγκροτούν το ΕΛΚ είναι και η Νέα Δημοκρατία που τάχθηκε υπέρ της πρότασης.
Το θέμα Ορμπάν είχε ξεκινήσει το 2017, όταν η ευρωβουλευτής των Πρασίνων Γιούντιθ Σαργκεντίνι ανέλαβε να συντάξει έκθεση αναφορικά με το Κράτος Δικαίου στην Ουγγαρία. Η έκθεση ήταν εξαιρετικά επιβαρυντική για τον Ορμπάν και για τον τρόπου που χειρίζεται τα ΜΜΕ στη χώρα, αλλά και τον περιορισμό της εξουσίας του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Ιδιαίτερη αναφορά γινόταν και στην έλλειψη αλληλεγγύης στο προσφυγικό.
Ο ίδιος ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εμφανίστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο και εξαπέλυσε μύδρους κατά της ΕΕ και της πολιτικής της στο προσφυγικό και όχι μόνο. Δεν έπεισε τους ευρωβουλευτές (ή τουλάχιστον όχι αυτούς που θα έπρεπε) και το άρθρο 7 ενεργοποιήθηκε.
Υπέρ της ενεργοποίησης του άρθρου 7 για την Ουγγαρία ψήφισαν 448 ευρωβουλετές, 197 ψήφισαν κατά και 48 προτίμησαν την αποχή.
Ουσιαστικά το ΕΛΚ έχει σχεδόν εγκαταλείψει το κόμμα του Ορμπάν, εκκρεμεί η «έξωση» από τις τάξεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Η άποψη που επικρατούσε μέχρι σήμερα είναι ότι «καλύτερα εντός, για να ελέγχεται ο Ορμπάν και οι υπερβολές του». Όμως με δεδομένο ότι δεν ελέγχεται τίποτα, η αλλαγή στάσης είναι δεδομένη.