Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του "Noor 1" ανακοίνωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Δεν έχω καμία προσωπική σχέση με τον κ. Μαρινάκη. Δεν έχω καμία ιδιαίτερη σχέση, η σχέση μου με όλους τους επιχειρηματίες ορίζονται από το θεσμικό μου ρόλο. Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς συναντούσαν τον κ. Μαρινάκη. Όποιος είναι ένοχος να πάει φυλακή. Αλλά σε μία Δημοκρατία το ποιος είναι ένοχος το κρίνει η Δικαιοσύνη. Οι εξηγήσεις του κ. Καμμένου δε στέκουν. Η ΝΔ θα καταθέσει αίτημα για σύσταση εξεταστικής για την υπόθεση του "Noor 1".

Όλα στο φως. Φαντάζομαι πως οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος θα συμφωνήσουν. Το μόνο που ξέρω είναι πως ένας υπουργός μίλησε δώδεκα φορές με ισοβίτη. Δε θα κάνω ερμηνείες. Για αυτό ζητάμε τη σύσταση Εξεταστικής. Για να καταθέσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι σε αυτήν την ιστορία. Εάν οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος διαφωνήσουν θα είναι βαθύτατα εκτεθειμένοι", τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Star".

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε πως η αξιολόγηση έκλεισε με καθυστέρηση 16 μηνών χωρίς να κερδίσει κάτι η χώρα.

«Η οριστικοποίηση της εκταμίευσης της δόσης απαιτεί υλοποίηση και άλλων προαπαιτούμενων. Έπρεπε να κλείσουμε την αξιολόγηση από τον Φεβρουάριο του 2016. Τι κερδίσαμε σε αυτό το 16μηνο. Με τι κόστος κλείνει η αξιολόγηση; Ύφεση πέρσι, αναιμική ανάπτυξη φέτος, λουκέτα. Για το χρέος δεν κερδίσαμε τίποτα. Το τίμημα για το κλείσιμο της αξιολόγησης είναι η περικοπή συντάξεων και αφορολόγητου» είπε και συνέχισε:

«Ακούω τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού με καχυποψία. Μας έλεγε πως δεν θα δεχθεί ούτε ευρώ νέα μέτρα και τελικά πήρε 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Ένας από τους λόγους που διαμορφώνεται ένα κάπως πιο θετικό κλίμα στην οικονομία είναι ότι όλοι γνωρίζουν ότι η επόμενη κυβέρνηση θα είναι πολύ πιο φιλική στις επενδύσεις και δεν θα έχει δυσκολία να πει πως πρέπει να γίνουν μια σειρά από αλλαγές.

Σε αντίθεση με το 2014, υπάρχει μια σοβαρή αντιπολίτευση που λέει ότι όποιος επενδύσει στην Ελλάδα, δεν θα χάσει τα λεφτά του».

«Ο πρωθυπουργός δεν πιστεύει στις αλλαγές που θα φέρει. Εγώ πιστεύω στις αποκρατικοποιήσεις. Πιστεύω στη δύναμη της επιχειρηματικότητας. Πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο για περισσότερο συμμάζεμα του κράτους» τόνισε και δεσμεύτηκε πως η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση «θα υιοθετήσει πλήρως το μεταρρυθμιστικό σκέλος του προγράμματος και θα το ενισχύσει:

Ιδιωτικοποιήσεις, ανοίγματα επαγγελμάτων κλπ. Στήριξη της επιχειρηματικότητας, μείωση φορολογικών συντελεστών».

«Δεν θέλουμε να γεμίσουμε το κράτος ακόμη μια στρατιά συμβασιούχων. Εμείς θα εξετάσουμε πάρα πολύ σοβαρά εάν το δημόσιο χρειάζεται άλλες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Για εμένα το κράτος θα πρέπει να προχωρήσει σε συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα. Φερ ειπείν στον τομέα της καθαριότητας.

Αυτές είναι συνταγές που δουλεύουν σε πολλές οικονομίες» υποστήριξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υποστήριξε πως στην αρχή εάν η ΝΔ θα γίνει κυβέρνηση, θα εφαρμόσει ένα επιθετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και έπειτα θα συζητήσει με τους πιστωτές για μείωση των δημοσιονομικών στόχων που συμφώνησε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.