Επιβεβαίωσε ουσιαστικά ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης ότι υπάρχουν τεχνικά προβλήματα με την εκτέλεση της δημοπρασίας για τιςτηλεοπτικές άδειες από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, όπως ανέφερε σήμερα η "Καθημερινή".

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι ουδέποτε ανατέθηκε επισήμως στην Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων η διενέργεια της δημοπρασίας για τις τηλεοπτικές άδειες.

Όπως εξήγησε, ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος και χρειάζεται ένα αξιόπιστο σύστημα για να γίνει η δημοπρασία.

Δεν ξεκαθάρισε πάντως αν τελικά η δημοπρασία θα γίνει με χειρόγραφο τρόπο, κι όχι ηλεκτρονικά όπως ορίζει ο νόμος.

Nα ξεκαθαρίσει αν υπάρχει περίπτωση η δημοπρασία για τις τηλεοπτικές άδειες να μην γίνει ηλεκτρονικά ζήτησε νωρίτερα από τον κ. Σπίρτζη ο Ανδρέας Λοβέρδος.

"Δεν μπορεί μία τέτοια διαδικασία να γίνει με τεχνολογία του Αραμπά και με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ως φύλο συκής", δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής. "Υπάρχουν αμφιβολίες για το τι θα κάνει η κυβέρνηση", προσέθεσε.

Ερώτηση για θέμα κατέθεσαν 13 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τους υπουργούς Επικρατείας, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κάνοντας λόγο για διαγωνισμό-παρωδία.

Τονίζουν ως προφανώς ασυμβίβαστο το γεγονός ότι ο αρμόδιος Υπουργός κ. Σπίρτζης "αναθέτει τη διενέργεια της ηλεκτρονικής δημοπρασίας στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων την οποία εποπτεύει, και την ίδια στιγμή στη διαγωνιστική διαδικασία που καλείται να ολοκληρώσει η Αρχή να συμμετέχει επιχειρηματίας που συνδέεται προσωπικά μαζί του.