Τροπολογία για την νομική προστασία του υγειονομικού προσωπικού από αρνητές που υποβάλλουν μηνύσεις, κατέθεσε το υπουργείο Υγείας στη Βουλή.
«Με την προτεινόμενη διάταξη περιορίζεται η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά την περίθαλψη νοσηλευομένων ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό covid 19, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποκλειστικά σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών covid 19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊού covid 19», αναφέρει το υπουργείο Υγείας στην αιτιολογική έκθεση.
Ακόμα, η τροπολογία προβλέπει την παράταση για ένα ακόμα έτος και συγκεκριμένα έως 31 Δεκεμβρίου 2022 της πλήρους απαλλαγής από τη συμμετοχή στην φαρμακευτική δαπάνη όσων στερήθηκαν οριστικά την παροχή του ΕΚΑΣ.
Παρουσιάζοντας την τροπολογία στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε: «Έχει παρατηρηθεί η στοχοποίηση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με προδήλως αβάσιμες αγωγές και μηνύσεις.
Αυτοί οι άνθρωποι είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης» για να εξηγήσει σε άλλο σημείο: «Αν και εφόσον έχουν υπάρξει λάθη στην διαχείριση των ιατρικών περιστατικών η ευθύνη μένει ακέραια. Η διάταξη προστατεύει τους ιατρούς από αβάσιμες μηνύσεις. Για να προστατευτούν από αβάσιμες μηνύσεις για το αν διασωληνώνονται άτομα και πότε».