Πέμπτη
03 Οκτωβρίου 2024

Κατρίνης: Το μήνυμα της πλειοψηφίας των πολιτών έχει μόνο τρεις λέξεις - «Δεν πάει άλλο»

Σε μεγάλη συγκέντρωση πολιτών στη Λάρισα, μίλησε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Μιχάλης Κατρίνης, επισημαίνοντας ότι η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα με τρεις μόνο λέξεις:  Δεν Πάει Άλλο.

"Δεν πάει άλλο με την Ελλάδα της παρακμής, της απαξίωσης και της διάλυσης των θεσμών.

Δεν πάει άλλο με μια κυβέρνηση που υπάρχει και λειτουργεί μόνο για τους λίγους και τους ισχυρούς του χρήματος.

Δεν πάει άλλο με ένα πολιτικό σύστημα χωρίς αντιπολίτευση, χωρίς εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης.

Δεν πάει άλλο με κόμματα και αποκόμματα του 12% και του 14% που διαιωνίζουν τη παραμονή του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση.''

Ο κ. Μιχάλης Κατρίνης αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη της Θεσσαλίας που ένα χρόνο μετά τις καταστροφικές πλημμύρες δεν έχει γίνει τίποτα, τονίζοντας:

"Στο Θεσσαλικό κάμπο με τα 3,5 εκατομμύρια στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, 900.000 περίπου στρέμματα θάφτηκαν κάτω από το νερό και δεν καλλιεργούνται. Αποζημιώσεις δεν έχουν δοθεί ή όπου έχουν δοθεί δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες των αγροτών. Υπάρχουν κτηνοτρόφοι που ακόμα δεν έχουν αποζημιωθεί. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει τους κτηνοτρόφους. Είχε εξαγγείλει ένα ποσό 45 εκατομμυρίων ευρώ για την αντικατάσταση των ζώων που χάθηκαν και την ανακατασκευή των εγκαταστάσεων τους. Ταυτόχρονα όμως έβαλε κόφτες, ζητούσε δικαιολογητικά που δεν μπορούσαν να έχουν οι κτηνοτρόφοι. Κοροϊδία και εμπαιγμός.

Πώς θα ανασυσταθεί η παραγωγή φυτικού και ζωικού κεφαλαίου;

Πώς θα αναγεννηθεί ο πρωτογενής τομέας;

Τι έκανε ο κ.Μητσοτάκης, πέρα από τις υποσχέσεις που μοίρασε χωρίς αντίκρισμα;

Για να κερδίσει χρόνο ανέθεσε το σχέδιο για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Θεσσαλίας σε Ολλανδική Εταιρεία. Ότι δηλαδή έκανε και σε άλλες περιοχές της χώρας μετά από φυσικές καταστροφές όπως στην Ηλεία και στην Εύβοια. Λόγια και υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.''

Τόνισε ότι η Θεσσαλία πρέπει να γίνει ο πυρήνας ενός εθνικού και αναπτυξιακού σχεδίου για τη διατροφική επάρκεια της χώρας.

Πρέπει να έρθουν, όπως είπε,  στο προσκήνιο η Δημιουργική και Παραγωγική Ελλάδα και η Ελλάδα της Περιφερειακής Ανάπτυξης, η Ελλάδα που επενδύει στην αναγέννηση της ξεχασμένης Ελληνικής Επαρχίας.

Χαρακτήρισε επίσης ζήτημα άμεσης προτεραιότητας την αποκατάσταση των περιοχών που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες αλλά και την καταβολή αποζημιώσεων που ακόμα εκκρεμούν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Βασικό μέλημά μας ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών από Λίβανο και Ισραήλ

Για την ετοιμότητα της χώρας μας να απεγκλωβίσει Έλληνες πολίτες από Ισραήλ και Λίβανο, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν έκρηξης των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας της νέας ανάφλ...

Φόρτωση άρθρων...