Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Κεραμέως: Αναδρομικά σε εργαζόμενες μητέρες από το 2022 - Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η προστασία τους

Υπογράφηκε τη Δευτέρα η υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα πληρωθούν αναδρομικά από τον Νοέμβριο του 2022 για παιδιά που γέννησαν από τότε μέχρι και σήμερα.

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι ένα πλήρες πλέγμα προστασίας της μητρότητας και γι' αυτόν τον λόγο έχουν αναληφθεί πάρα πολλές πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση και προστασία της, καθώς και για τη συμφιλίωση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής.

Με σημερινή της ανάρτηση στο Facebook η Νίκη Κεραμέως αναφέρει πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει θέσει ως προτεραιότητα την προστασία της εργαζόμενης μητέρας» και προσθέτει:

«To 2022 επεκτείναμε την άδεια μητρότητας από τους 6 στους 9 μήνες. Το 2023 διευρύναμε την παροχή ώστε να συμπεριληφθούν στην εννιάμηνη άδεια μητρότητας, για πρώτη φορά στην ιστορία, οι αυτοαπασχολούμενες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότισσες.
Ερχόμαστε τώρα και επεκτείνουμε την άδεια μητρότητας, ώστε να συμπεριλάβει και τις εργαζόμενες μητέρες σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Μάλιστα, το μέτρο αυτό έχει αναδρομική ισχύ, από τις 25/11/2022».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Το ότι 130 γερμανικές εταιρείες είναι παρούσες στη ΔΕΘ αποδεικνύει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας

Παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατ...

Φόρτωση άρθρων...