Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Κεραμέως: Από 1η Σεπτεμβρίου η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας σε Τουρισμό και Εστίαση

Πολιτική

«Από 1η Σεπτεμβρίου η πιλοτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών.

Οι επιχειρήσεις των κλάδων που θα ξεκινήσουν σταδιακά να εφαρμόζουν το μέτρο της ψηφιακής κάρτας, θα καταγράψουν αρχικά - χωρίς την επιβολή κυρώσεων - τις δυσκολίες και τα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν, ώστε να τα επισημάνουν και να τα διορθώσουν, πριν προχωρήσουν στην κανονική εφαρμογή του.

Θυμίζεται πως από τον Ιούλιο το μέτρο της ψηφιακής κάρτας εργασίας έχει τεθεί σε εφαρμογή στις επιχειρήσεις της Βιομηχανίας και του Λιανεμπορίου, απασχολώντας περίπου 600.000 εργαζόμενους. Νωρίτερα εφαρμόστηκε στις τέως ΔΕΚΟ, στις τράπεζες, στα σούπερ μάρκετ, τις εταιρείες σεκιούριτι και τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι το πρώτο εφτάμηνο του 2024 έγιναν και συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Επιθεώρησης Εργασίας, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκαν 44.893 έλεγχοι, επιβλήθηκαν 9.946 κυρώσεις, ενώ το συνολικό ποσό των προστίμων ανήλθε σε 26.639.275 ευρώ. Σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι, παρατηρείται αύξηση 7,4% στους ελέγχους, 17,0% στις κυρώσεις και 15,1% στο συνολικό ποσό των προστίμων.

Προτεραιότητα της Επιθεώρησης και του Υπουργείου Εργασίας, η συνεχής εντατικοποίηση των ελέγχων και η πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας που διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Περισσότερο απαραίτητος από ποτέ ο συντονισμός μας

Μήνυμα ανάγκης συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου εν μέσω γεωπολιτικών αναταραχών εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο...

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Φόρτωση άρθρων...