Απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, η Νίκη Κεραμέως. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση για κλείσιμο σχολείων», ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».
Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας τόνισε πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών, ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%. Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82% σύμφωνα με την υπουργό.
Για το ζήτημα με τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή είναι αρνητές της πανδημίας και των μέτρων προστασίας, η Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ως πιθανό σενάριο το να τους αφαιρείται η γονική μέριμνα ενώ θα επιβάλλεται και ποινή φυλάκισης έως δύο χρόνια.
«Ο Εισαγγελέας εξετάζει αυτό το πλαίσιο της επιμέλειας δηλαδή μπορεί ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα εάν δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο επιπλέον αυτού όμως έχουμε συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα έρθει το επόμενο διάστημα μια διάταξη η οποία θα προβλέπει και ποινικές διαστάσεις δηλαδή και ποινή φυλάκισης δύο έτη κατά πάσα πιθανότητα, σε γονείς οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Θυμίζω ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.
Παράλληλα, ο υπουργός επισήμανε πως όταν υπάρξει κρούσμα ο μαθητής απομονώνεται και οι στενές επαφές του υποβάλλονται σε έως και εφτά τεστ την εβδομάδα και εξήγησε πως «το πρωτόκολλο τηρείται πολύ αυστηρά και τηρείται υποδειγματικά απ’ όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έχουμε ελάχιστα τμήματα κλειστά σε όλη την επικράτεια.
Έχουμε κάπου 15 τμήματα κλειστά στην επικράτεια από 85 χιλιάδες περίπου και αυτό οφείλεται αν θέλετε αφενός στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων και αφετέρου στο πάρα πολύ αυξημένο testing».
Αναφερόμενη στον νέο νόμο για τα πανεπιστήμια η υπουργός έκανε γνωστό πως το νομοσχέδιο βρίσκεται σε διαβούλευση. Στόχος του, όπως πρόσθεσε, είναι να αυξήσει την αυτονομία των πανεπιστημίων και να τους δώσει μεγαλύτερη εξωστρέφεια και αλλαγές στο πως εκλέγονται οι καθηγητές στα πανεπιστήμια.
Επίσης, ανέφερε πως με τα 166 νέα προγράμματα σπουδών αλλάζει το τι και το πως διδάσκουμε το μάθημα. Σχετικά με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η Νίκη Κεραμέως είπε πως έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση.
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις