Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: Στις 11:00 το πρωί της Κυριακής η διακαναλική συνέντευξη

Πολιτική

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 11:00 της Κυριακής, θα παραχωρήσει τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου ενόψει των ευρωπαϊκών εκλογών της 9ης Ιουνίου, στο Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων.

 Στις 18:30 ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σε πολίτες στην πόλη των Χανίων.

Κυρ. Μητσοτάκης από Ρέθυμνο: Να μην ξανασηκώσει ποτέ στη χώρα μας κεφάλι ο λαϊκισμός των «λεφτόδεντρων»

Υπενθυμίζεται πως, περιοδεύει στην Κρήτη ο πρωθυπουργός εν όψει των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε το πρωί του Σαββάτου στο Ηράκλειο, όπου συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και απηύθυνε ομιλία στους κατοίκους της πόλης.

Συνεχίζοντας τη διήμερη περιοδεία του ο πρωθυπουργός μίλησε σε συγκέντρωση στο Γεράνι του νομού Ρεθύμνου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε «να ξορκίσουμε την αποχή. Να δώσουμε στη Νέα Δημοκρατία μια ακόμα μεγάλη νίκη στις πολλές που έχουμε πετύχει τα τελευταία χρόνια μαζί» επισημαίνοντας πως η «νίκη θα έχει ευρωπαϊκό πρόσημο και όχι εθνικό πρόσημο».

«Σας είπα πάντα την αλήθεια. Δεν σας κορόιδεψα ποτέ. Σας είπα αυτά τα οποία μπορώ να κάνω και τα έκανα. Όποτε κάναμε λάθη, είχαμε το θάρρος να τα διορθώσουμε. Και σίγουρα δεν σας έταξα πράγματα τα οποία δεν μπορούν, και ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν μπορούν να γίνουν», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

«Υπάρχει ένας κίνδυνος τον οποίο πρέπει να αποτρέψουμε όλες και όλοι μαζί: να μην ξανασηκώσει, φίλες και φίλοι, ποτέ στη χώρα μας κεφάλι ο λαϊκισμός των «λεφτόδεντρων». Αυτοί οι οποίοι έρχονται σήμερα και λένε, κυρίως σε αυτά τα νέα παιδιά εδώ, ότι μπορούμε με ένα μαγικό τρόπο να ξοδέψουμε 45 δισεκατομμύρια ευρώ σε μία τετραετία χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα. Σας λένε ψέματα κατάμουτρα και το ξέρουν κιόλας. Στείλτε τους, λοιπόν, ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω. Θα παραμείνει στον δρόμο της σταθερότητας, της προκοπής και της υπευθυνότητας», τόνισε. 

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην ιστορία της παράταξης της ΝΔ σημειώνοντας πως είναι ταυτισμένη με την Ευρώπη, καθώς «ο Κωνσταντίνος Καραμανλής μάς έβαλε στην Ευρώπη, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης υπέγραψε τη συνθήκη του Μάαστριχτ».

«Και βέβαια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ως ένας πραγματικός Ευρωπαίος πολιτικός, είχε διαγνώσει τη σημασία που έχει η Ευρώπη για την πατρίδα μας. Όπως βέβαια, είχε προειδοποιήσει -να μην το ξεχνάμε και αυτό- για τους κινδύνους της δημοσιονομικής απειθαρχίας. Ήταν μπροστά από την εποχή του ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης».

«Ποια παράταξη, ποιος Πρωθυπουργός, ποιοι ευρωβουλευτές θα τα διαπραγματευτούν αυτά την επόμενη μέρα; Μόνο αυτοί που ξέρουν, μπορούν, γνωρίζουν και έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πηγαίνουν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο και τελικά να επιστρέφουν με απτά οφέλη για την ελληνική κοινωνία, για την Ελληνική Κυβέρνηση, για το ελληνικό κράτος», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος σε ευρωβουλευτές άλλων κομμάτων, τόνισε πως «Αξιοποίησαν τη θέση τους στην Ευρώπη για να υπονομεύσουν όχι την Ελληνική Κυβέρνηση αλλά τη χώρα συνολικά. Διότι, όταν πηγαίνει ένας ευρωβουλευτής και ισχυρίζεται δήθεν ότι υπάρχουν ζητήματα κράτους δικαίου στην πατρίδα μας και ζητά την περικοπή κοινοτικών πόρων από την πατρίδα, αυτό δε χτυπά την κυβέρνηση, χτυπά την Ελλάδα συνολικά». 

«Προφανώς, στις ευρωεκλογές δεν κρίνεται ποιος θα είναι κυβέρνηση - αυτό το αποφάσισε ο κυρίαρχος ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιουνίου του 2023-, αλλά θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα» καθώς η αντιπολίτευση, «χωρίς να μιλάει καθόλου για την Ευρώπη, έχει μετατρέψει αυτές τις ευρωεκλογές σε ένα άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης».

«Θέλω, λοιπόν, το βράδυ των ευρωεκλογών να είναι απολύτως σίγουρο και κατανοητό σε όλες και σε όλους ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί και διαθέτει ισχυρή πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει το έργο το οποίο ξεκινήσαμε εδώ και έντεκα μήνες και το υλοποιούμε στο ακέραιο».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης στη φωταγώγηση του Ναού του Ποσειδώνα: Να μετουσιώσουμε τις κολώνες του χθες στα θεμέλια του αύριο

Τα εγκαίνια του έργου του νέου φωτισμού του εμβληματικού Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο, τέλεσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μεν...

Μητσοτάκης: Έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την στήριξη της Aυτοδιοίκησης

Στα βήματα που έχουν γίνει από την Kυβέρνηση όσον αφορά στην οικονομική και θεσμική στήριξη της Aυτοδιοίκησης, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με το προεδρε...

Ο Ανδρουλάκης προτείνει ανοιχτό debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού debate, χωρίς παράλληλους μονολόγους, μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα ...

Φόρτωση άρθρων...