Τετάρτη
02 Οκτωβρίου 2024

ΚΥΣΕΑ: Η Ελλάδα παραμένει σε εγρήγορση – Τι συζητήθηκε

Πολιτική

Συνεδρίασε το απόγευμα εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ). Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, έπειτα από τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Ακόμα, αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.

«Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση. Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών» αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση από τον κυβερνητικλό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη:

«Συνεδρίασε εκτάκτως υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε αποτίμηση των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή, μετά τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

Αξιολογήθηκε η κατάσταση ασφαλείας, ενώ συζητήθηκε το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από τον Λίβανο.

Η Ελλάδα καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Πρόκειται για σοβαρή κλιμάκωση που απειλεί την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια.

Η Ελλάδα στηρίζει τον λαό του Ισραήλ και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια και επαναλαμβάνει την έκκληση για άμεση αποκλιμάκωση.

Οι ελληνικές αρχές παραμένουν σε εγρήγορση σε όλα τα επίπεδα, εντείνουν ελέγχους και συνεργασία για ανταλλαγή πληροφοριών».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μαρινάκης: Βασικό μέλημά μας ο απεγκλωβισμός των Ελλήνων πολιτών από Λίβανο και Ισραήλ

Για την ετοιμότητα της χώρας μας να απεγκλωβίσει Έλληνες πολίτες από Ισραήλ και Λίβανο, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν έκρηξης των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας της νέας ανάφλ...

Διαμαντοπούλου: Μπορώ να κάνω το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα στις επόμενες Eθνικές Eκλογές

Την πεποίθηση ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το οδηγήσει να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες Εθνικές Εκλογές, εξέφρασε η Άννα Διαμαντοπούλου. Κατά την ομιλία της στη...

Φόρτωση άρθρων...