Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Λιβάνιος: Ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος στις 21:00 - Πόσοι ψήφισαν με επιστολική ψήφο

Πολιτική

Την πρώτη ενημέρωση για τις ευρωεκλογές έκανε λίγο πριν από τις 8 το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος.

Αφού ανέφερε ότι οι εκλογές διεξάγονται και αφού ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία, ο κ. Λιβάνιος είπε ότι συνολικά 18.380 τμήματα έχουν στηθεί ανά την επικράτεια και περιμένουν τους ψηφοφόρους, μέχρι τις 7 το απόγευμα που κλείνουν οι κάλπες.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών είπε ότι θα υπάρχει ενημέρωση για το ποσοστό συμμετοχής στις ευρωεκλογές στις 11:45, 14:45 και 17:45, σημειώνοντας ότι γύρω στις 9 το βράδυ θα έχουμε την πρώτη ασφαλή εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από τη SIngular Logic.

Αναφορικά με την επιστολική ψήφο, ο κ. Λιβάνιος ανέφερε ότι απεστάλησαν 178.588 φάκελοι -οι περισσότεροι από την Ελλάδα-, με το ποσοστό συμμετοχής να ανέρχεται σε 88,3%.

Επίσης, παρότρυνε τους πολίτες να μπαίνουν στην εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις» για να δουν πού θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κεραμέως: Έως τον Δεκέμβριο η διόρθωση της στρέβλωσης με την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων

Την αλλαγή φιλοσοφίας που διέπει τον σχεδιασμό του νέου επιδόματος ανεργίας, η εφαρμογή του οποίου θα εκκινήσει το επόμενο διάστημα σε πιλοτική φάση, ανέλυσε η Νίκη Κεραμέως. Μι...

Ανδρουλάκης: Στο debate θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι ότι θα είναι στα εθνικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Τη Σπάρτη επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Όντως υπάρχει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεσε, όμως, από την Ακρόπολη ούτε την έφερε ο ...

Φόρτωση άρθρων...