Σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του προέδρου του ΣΕΒ Θεόδωρου Φέσσα και της υφυπουργού Οικονομίας Θεοδώρας Τζάκρη προκάλεσε συνέντευξη του κ. Φέσσα στην εφημερίδα Καθημερινή στην οποία η υφυπουργός ...είδε επίθεση του προέδρου του ΣΕΒ στον ΣΥΡΙΖΑ και έβγαλε ανακοίνωση επιτιθέμενη εναντίον του με οξείς χαρακτηρισμούς , λέγοντας πως επιτίθεται (σ.σ ο κ. Φέσσας) στον ΣΥΡΙΖΑ ως "άλλος εκπρόσωπος της ΝΔ".

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΕΒ που χαρακτήρισε την επίθεση της υφυπουργού "υβριστική" υπογραμμίζοντας πως "ο ΣΕΒ δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός κόμματος. Αποστολή του είναι να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζει αν γίνεται δυσάρεστος στα πολιτικά κόμματα".

Ειδικότερα η ανακοίνωση του ΣΕΒ αναφέρει τα εξής:

«Η επίθεση της υφυπουργού Οικονομίας στον ΣΕΒ και τον πρόεδρό του είναι εκτός από υβριστική και απολύτως αβάσιμη.

Ο ΣΕΒ δεν αποτελεί φερέφωνο κανενός κόμματος. Αποστολή του είναι να αναπτυχθεί η εθνική οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι, χωρίς να υπολογίζει αν γίνεται δυσάρεστος στα πολιτικά κόμματα. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που ο ΣΕΒ είναι ένας οργανισμός με παρελθόν, παρόν και, πάνω απ´ όλα, μέλλον.

Η χώρα μας είναι μικρή κι η διαδρομή κάθε δημοσίου προσώπου γνωστή. Συνεπώς το ποιος είναι ο Θ. Φέσσας και τι είδους επιχειρηματικότητα εκπροσωπεί, είναι ευρύτερα γνωστό και η καλύτερη διάψευση στις αιτιάσεις της υφυπουργού».

Νωρίτερα η κα. Τζάκρη σε ανακοίνωσή της είχε καταφερθεί εναντίον του κ. Φέσσα με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς υποστηρίζοντας ότι "το είδος της επιχειρηματικότητας που εκπροσωπεί ο κ. Φέσσας και μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών πέριξ αυτού ανθίζει μόνο σε περιβάλλοντα διαπλοκής και σήψης".