Τετάρτη
03 Ιουλίου 2024

Μάντζος: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε σε επίπεδο κορυφής για συγκολλήσεις κομμάτων

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τη θέση του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό και τις συνεργασίες, αναφέρθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάντζος τόνισε πως ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική και γόνιμη διαδικασία. "Δεν είχε καμία σχέση με αυτό που φοβόντουσαν πολλοί ότι θα ήταν μια έντονα αντιπαραθετική και μη πολιτική διαδικασία. Το κλίμα ήταν πολύ καλό και ενωτικό," ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο της ενωτικής και συνθετικής πρότασης του κ. Ανδρουλάκη, η οποία καθόρισε με σαφήνεια τον οδικό χάρτη του κόμματος.

Ο κ. Μάντζος επεσήμανε την ανάγκη όλοι οι υποψήφιοι να αναπτύξουν το όραμά τους για τη χώρα και τον χώρο. "Ο χώρος αυτός είναι προορισμένος να πρωταγωνιστήσει πολιτικά," δήλωσε, τονίζοντας τη σημασία της δυναμικής παρουσίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό.

Ερωτηθείς για τη δήλωση του κ. Ανδρουλάκη ότι κάποιοι επιθυμούν να μετατρέψουν το ΠΑΣΟΚ σε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος απάντησε πως αυτό μένει να αποδειχθεί από τις θέσεις που θα αναπτύξουν οι υποψήφιοι. "Υπάρχουν πρόσωπα εκτός ΠΑΣΟΚ που κατά καιρούς έχουν παίξει το ρόλο προξενητών, μεσιτών, διαμεσολαβητών," ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει τη διεύρυνση του ως πυρήνα της δημοκρατικής παράταξης και όχι τη συμμετοχή του ως συνιστώσα σε άλλους συνασπισμούς.

Ο κ. Μάντζος ξεκαθάρισε επίσης πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συζητήσει σε επίπεδο κορυφής για συγκολλήσεις κομμάτων, ούτε να συμμετέχει σε διαλόγους μέσω διαμεσολαβητών. "Είναι άλλο θέμα το ΠΑΣΟΚ ως πυρήνας της δημοκρατικής παράταξης να ανοίξει έναν διάλογο για τη διεύρυνσή του με προσωπικότητες και κινήματα και δυνάμεις ευρύτερα της προόδου και της δημοκρατικής παράταξης," σημείωσε. Υπογράμμισε ότι οι "γάμοι κορυφής" και τα "συνοικέσια" δεν θα εμπνεύσουν τους πολίτες, αλλά θα τους απογοητεύσουν.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Λιβάνιος: Θα δώσουμε εργαλεία στον ΑΣΕΠ για πιο γρήγορες προσλήψεις - Τι αλλάζει

Τις ασυνέχειες και τα προβλήματα στις διαδικασίες διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που εντοπίστηκαν και δημιουργούν καθυστερήσεις στις προσλήψεις, θα αντιμετωπιστούν άμεσα, τόνισε ο υπουργός Ε...

Δεν παραδίδει την έδρα του ο Αυγενάκης: Σεβαστή η απόφαση για τη διαγραφή μου, αλλά παραμένω βουλευτής

«Ως απόλυτα σεβαστή» χαρακτηρίζει την απόφαση του πρωθυπουργού να τον διαγράψει από την ΚΟ της ΝΔ, ο Λευτέρης Αυγενάκης. Λίγη ώρα μετά την απόφαση του κ. Μητσοτάκη, ο Λευτέρης Α...

Φόρτωση άρθρων...