Πέμπτη
24 Οκτωβρίου 2024

Μαρινάκης: Απόφαση - σταθμός που βγάζει τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας Novartis

«Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική και η αλήθεια θα λάμψει», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης σχολιάζοντας την απόφαση να ανασταλεί το καθεστώς προστασίας των προστατευόμενων μαρτύρων της Novartis.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στη δήλωσή του υπενθυμίζει επίσης ότι από τον Μάιο του 2024 ισχύουν οι αλλαγές που προώθησε το υπουργείο Δικαιοσύνης στον Kώδικα Ποινικής Δικονομίας οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στον αρμόδιο εισαγγελέα να επανεξετάζει το καθεστώς προστασίας.

Αναλυτικά ο Παύλος Μαρινάκης στη δήλωση του αναφέρει:

«Μεταξύ των βασικών αλλαγών που εισηγήθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και ψηφίστηκαν στη Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ήταν και η τροποποίηση του άρθρου 218 για το καθεστώς της προστασίας μαρτύρων και συγκεκριμένα η προσθήκη της παραγράφου 7, η οποία ισχύει από 1η Μαΐου 2024 και προβλέπει ότι:

«Η προσφορότητα και η αναγκαιότητα των μέτρων προστασίας εξετάζονται διαρκώς από τον αρμόδιο εισαγγελέα, ο

οποίος δύναται, οποτεδήποτε, σε περίπτωση που έχουν επιβληθεί με διάταξή του να τα τροποποιήσει ή να τα ανακαλέσει ή σε διαφορετική περίπτωση να εισηγηθεί την τροποποίηση ή την ανάκλησή τους, όταν κατά την κρίση του διαφοροποιηθούν ή εκλείψουν οι λόγοι επιβολής τους».

Η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη εξέδωσε σήμερα μια απόφαση - σταθμό, βγάζοντας τις «κουκούλες» από τους ψευδομάρτυρες της σκευωρίας της Novartis.

Η Δημοκρατία μας είναι ανθεκτική. Η αλήθεια θα λάμψει».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πιερρακάκης για 28η Οκτωβρίου: Να ακολουθήσουμε το δύσκολο δρόμο των προγόνων μας για ένα καλύτερο μέλλον

Με αναφορές στην ένδοξη διαδρομή των προγόνων μας και προτροπή να ακολουθήσουμε το παράδειγμά τους για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον, το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Θρησκε...

Μπελέρης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί βασικό πυλώνα μιας πράσινης, δίκαιης και βιώσιμης μετάβασης

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι «ο πιο άμεσος δίαυλος επικοινωνίας που διαθέτουμε με τις ευρωπαϊκές κοινωνίες», τόνισε στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στ...

Φόρτωση άρθρων...