«Ο ανασχηματισμός διαχρονικά είναι αποκλειστικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο»: Αυτό σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών σχετικά με τα σενάρια για ανασχηματισμό.

Σημείωσε, δε, ότι η κυβέρνηση προχωρά το έργο τους, ενώ αναφέρθηκε στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο, για την ατζέντα του οποίου, όπως είπε, θα υπάρξει ενημέρωση αργότερα μέσα στην ημέρα.

Παράλληλα, έδωσε τη δική του απάντηση για το ενδεχόμενο σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ, στον απόηχο του σχετικού αιτήματος βουλευτών μετά τα αποτελέσματα της κάλπης, με τον Παύλο Μαρινάκη να λέει συγκεκριμένα:

«Αυτονόητη η συνεδρίαση της ΚΟ, στο τέλος μιας σεζόν, ενόψει της ΔΕΘ. Αυτό θα γινόταν και θα γίνει, θα ικανοποιηθεί το αίτημα στο προσεχές διάστημα. Δεν προβλέπονται διακοπές, έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο καλοκαίρι. Έκανε έναν εκτενή και σαφή απολογισμό στην πρώτη του μετεκλογική συνέντευξη ο πρωθυπουργός».

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως «ακροβασία άνευ λογικής η σύνδεση εθνικών εκλογών και ευρωεκλογών, πρόκειται για κάλπες άλλης λογικής», ενώ επανέλαβε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, πως το 41% «δεν υπάρχει πια».