Τετάρτη
23 Οκτωβρίου 2024

Μαρινάκης για ΑΣΕΠ: Το ΠΑΣΟΚ «παρά την αλλαγή σελίδας» επέλεξε να επιστρέψει στον δρόμο της άρνησης

Πολιτική

«Στη χθεσινή ψηφοφορία για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, σχετικά με την επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω του ΑΣΕΠ και την καθιέρωση συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής των δημοσίων υπαλλήλων, το ΠΑΣΟΚ, παρά την “αλλαγή σελίδας”, επέλεξε να επιστρέψει στον δρόμο της άρνησης, ακόμη και για ρυθμίσεις αυτονόητες», ανέφερε ο Παύλος Μαρινάκης.

«Η πολιτική είναι πολιτικές και όχι συνθήματα. Όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες για τις πράξεις και όχι για τα λόγια μας. Μάλλον, ο προσφάτως επανεκλεγείς κ. Ανδρουλάκης δεν θεωρεί χρήσιμη τη μείωση των προθεσμιών που θα κάνουν γρηγορότερες τις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ, την ταχύτητα στην συγκέντρωση των δικαιολογητικών μέσω της διαλειτουργικότητας, την ενίσχυση με προσωπικό απομακρυσμένων, νησιωτικών και ορεινών περιοχών, την αυξημένη μοριοδότηση για τις περιοχές αυτές και την προτεραιοποίηση των συμπολιτών μας με αναπηρία. Ίσως θεωρεί πιο σημαντικό το να καταψηφίσει ένα νομοσχέδιο για να επικρίνει αργότερα την Κυβέρνηση για καθυστερήσεις στις προσλήψεις», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Μια τέτοια προσχηματική άρνηση, αποτελεί -δυστυχώς- προσφιλή τακτική του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε δει και στα νομοσχέδια για την ίδρυση μη κρατικών- μη κερδοσκοπικών τμημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα, ή για την επιστολική ψήφο. Μόνη μας ευχή, αυτό το πρώτο δείγμα της ανανεωμένης θητείας του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ να μην είναι προάγγελος μιας δεύτερης θητείας της οποίας ο τίτλος θα είναι “στο ίδιο έργο θεατές”», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Είπε ο κ. Τσίπρας ότι άφησε προίκα το Ταμείο Ανάκαμψης -Αυτό δημιουργήθηκε επί Μητσοτάκη το 2020

Ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Συνδέσεις» σχολίασε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα χθες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τη φράση του ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ευημερούν οι αριθμοί, αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «το να μαζεύεται ο κ.Τσίπρας με τους υπουργούς που είχε όταν ήταν πρωθυπουργός και να μιλάνε για ανάπτυξη και για οικονομία, είναι σαν να μάθουμε μετά από λίγες εβδομάδες ότι θα έρθει ο Πινόκιο με τους φίλους του να μιλήσει για την αλήθεια και για την καταπολέμηση των fake news. Αλλά αυτό εντάξει, ας πούμε ότι το λέω εγώ επειδή έχω μια άλλη άποψη».

Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργήθηκε ως ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας

Kαι στη συνέχεια πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης «πάμε στα αντικειμενικά και έχω ένα απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα, το οποίο πραγματικά σας το λέω, με συγκλόνισε. Το λέω ειλικρινά. Έχουμε ακούσει πολλά ψέματα, έχουμε ακούσει πολλά. Ακόμα και εμείς που έχουμε συνηθίσει στο να ακούμε ψέματα από τον κ. Τσίπρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θα σας πω νομίζω είναι συγκλονιστικό. Λέει ο κ. Τσίπρας: “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε το 2019 μια οικονομία σταθεροποιημένη με εύρωστο δημόσιο ταμείο, βιώσιμο δημόσιο χρέος και προίκα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ένα πραγματικό χρηματοδοτικό εργαλείο μετασχηματισμού της παραγωγικής βάσης της χώρας, πρωτοφανές στην ιστορία της ΟΝΕ. Και λέω εγώ τώρα: Το Ταμείο ανάκαμψης δεν δημιουργήθηκε, με τον Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί για τη δημιουργία του, από την Ευρώπη ως ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη στήριξη των ευρωπαϊκών κρατών. Αντικειμενικό δεν είναι αυτό; Θυμάμαι ότι η πρώτη συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε τον Απρίλιο του 2020. Καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε;».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Φέτος ήταν η πιο δύσκολη χρονιά των τελευταίων 40 ετών σε επίπεδο συνθηκών για φωτιές

«Κύριε Ανδρουλάκη η κλιματική κρίση δεν είναι άλλοθι, είναι μια πραγματικότητα» - Το 112 έχει σώσει ζωές - Πέρσι κάηκαν 1,754 εκατομμύρια στρέμματα ενώ φέτος 440.000 στρέμματα. Το ...

Φόρτωση άρθρων...