Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, αφήνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«”Γίναμε ρεζίλι διεθνώς”, λέει ο κύριος Κασσελάκης, με την “εξαήμερη εργασία”. Όταν είσαι αρχηγός της αντιπολίτευσης σε μια χώρα, έχεις δύο επιλογές. Η μία είναι να διαβάζεις τα στοιχεία, να ψάχνεις επιχειρήματα και να κάνεις μια σκληρή αντιπολίτευση, τεκμηριωμένη. Η άλλη επιλογή είναι να κάνεις συρραφή διάφορων βίντεο και να ανακυκλώνεις το ψέμα. Ο κύριος Κασσελάκης έχει επιλέξει τον δεύτερο δρόμο. Εμείς, συνειδητά, θα σας λέμε την αλήθεια», αναφέρει σε ανάρτησή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

«Πάμε να δούμε, λοιπόν, τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο δεκαπενθήμερο από το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Σύνολο εργοδοτών στη χώρα που απασχολούν εργαζομένους με εξαρτημένη σχέση εργασίας: 326.482 εργοδότες και 382.775 παραρτήματα.

Πόσοι έκαναν αίτηση για χρήση της έκτακτης βάρδιας εργασίας; Συνολικά 690 επιχειρήσεις για 1.671 παραρτήματα, δηλαδή, αίτηση έχει υποβάλει το 0,44% των επιχειρήσεων της χώρας. Πάμε να δούμε τώρα και πόσες από αυτές τις αιτήσεις έγιναν δεκτές», αναφέρει ο Παύλος Μαρινάκης.

«Από τα 1.671 παραρτήματα που υπέβαλαν αίτηση, πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, δηλαδή να είναι συνεχής η λειτουργία τους 24/7 με κυλιόμενες βάρδιες ή 24ωρη λειτουργία 5 ή 6 ημερών με κυλιόμενες βάρδιες, τα 291. Δηλαδή, 0,076% επί του συνόλου των παραρτημάτων.

Με λίγα λόγια, γι’ αυτή την υποτιθέμενη εξαήμερη εργασία που είναι μια έκτακτη βάρδια αναφερόμαστε τελικά σε λιγότερες από 1 στις 1.000 επιχειρήσεις στη χώρα. Και κάτι τελευταίο: Αν θέλει ο κύριος Κασσελάκης, υπάρχουν πολλά περισσότερα βίντεο που αναγνωρίζουν την πρόοδο της χώρας. Αν δεν μπορεί να τα βρει, μπορούμε να του τα στείλουμε», προσθέτει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

@pavlos_marinakis

Βρήκε ημέρα ο κ. Κασσελάκης να ανεβάσει βίντεο αναπαράγοντας τον γνωστό μύθο περί «6ήμερης εργασίας». Σήμερα δημοσιεύθηκαν τα επίσημα στοιχεία από το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ», σύμφωνα με τα οποία λιγότερες από 1 στις 1000 επιχειρήσεις υπήχθησαν στο συγκεκριμένο καθεστώς έκτακτης βάρδιας, ενώ απορρίφθηκαν τα 970 από τα 1261 αιτήματα υπαγωγής.

♬ original sound - Pavlos Marinakis