Τετάρτη
02 Οκτωβρίου 2024

Μαρινάκης για το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από την περιοχή του Λιβάνου: Είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε όπου μας ζητηθεί

Πολιτική

Για το σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων από την περιοχή του Λιβάνου που μελετά η ελληνική κυβέρνηση, την έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ ενόψει Μεσανατολικού, τα μέτρα απέναντι στη βία των ανηλίκων, καθώς και το τηλεφωνικό προσκλητήριο του πρωθυπουργού σε Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά ενόψει των «γαλάζιων» γενεθλίων την Παρασκευή στη Ρηγίλλης, μίλησε, μεταξύ άλλων, στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τετάρτης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αρχικά, ο κ. Μαρινάκης επανέλαβε τη θέση της ελληνικής πλευράς ότι η χώρα καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η οποία όπως είπε συνιστά μια πολύ σοβαρή κίνηση κλιμάκωσης.

«Προφανώς στεκόμαστε στο πλευρό του ισραηλινού λαού, έχει ένα αυτονόητο δικαίωμα να ζει με ασφάλεια, ταυτόχρονα όμως η Ελλάδα έχει μια ισόρροπη εξωτερική πολιτική και ο στόχος των ενεργειών μας είναι η αποκλιμάκωση», προσέθεσε, κάνοντας ταυτόχρονη αναφορά σε ένα σχέδιο εκκένωσης Ελλήνων που βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο αίτημα, όμως εφόσον τεθεί κάποιο τέτοιο θέμα, θα παρουσιαστεί σήμερα από τους καθ'ύλην αρμόδιους υπουργούς. «Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί σήμερα είναι και αυτό των μεταναστευτικών ροών, χωρίς αυτήν τη στιγμή να υπάρχει κάποιος παρόντας κίνδυνος. Όπως αντιλαμβάνεστε, η Ελλάδα λόγω της γεωπολιτικής της θέσης πρέπει να είναι σε διαρκή ετοιμότητα».

Παράλληλα, αναφορικά με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι επόμενος στόχος του Ισραήλ θα είναι η Τουρκία, επανέλαβε πως «το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε διάλογο με τους γείτονές μας δεν σημαίνει ότι συμφωνούμε και μαζί τους. Μια από τις βασικές διαφοροποιήσεις μας με την Τουρκία βρίσκεται και στο Μεσανατολικό, ως προς το τι είναι η Χαμάς και το πώς έχει ξεκινήσει αυτή η κατάσταση. Εμείς έχουμε σταθερούς συμμάχους, από κει και πέρα όλες μας οι κινήσεις με τον Ερντογάν κατευθύνονται προς τον στόχο της αποκλιμάκωσης».

«Το αν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί θα έρθουν στη Ρηγίλλης είναι μια δική τους απόφαση»

Τέλος, απαντώντας για την επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της ΝΔ, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι:

«Τα 50 χρόνια μας τα τιμήσαμε με ένα πολιτικό συνέδριο πριν από κάποιους μήνες, αλλά όπως αντιλαμβάνεστε ανήμερα των γενεθλίων μας θα κάνουμε και μια επετειακή εκδήλωση στο ιστορικό μας "σπίτι" μπροστά στη Ρηγίλλης. Την Παρασκευή με την ομιλία του πρωθυπουργού και την αυτονόητη πρόσκληση των πρώην προέδρων και πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, τιμούμε τον ανώνυμο Νεοδημοκράτη και την ανώνυμη Νεοδημοκράτισσα. Η συγκέντρωση αυτή είναι για όσους τόσα χρόνια δεν ζήτησαν τίποτα και πάλευαν ακόμη και σε περιόδους που ήταν αντιδημοφιλές να είσαι με τη ΝΔ».

Ξεκαθάρισε ότι αν οι δυο πρώην πρωθυπουργοί θα έρθουν είναι μια δική τους απόφαση που θα ανακοινώσουν οι ίδιοι.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην διαδικασία ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ε.Ε.

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να λειτουργεί ως επισπεύδουσα στην διαδικασία ένταξης των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Τα παραπάνω διαβεβαίωσε ο υπουργός Εξωτερικ...

Φόρτωση άρθρων...