Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Μαρινάκης για την επίθεση της Τουρκίας στον Δένδια: Δεν βλέπω καμία υπονόμευση - Δεν μπορούμε να μιλάμε για λύση δύο κρατών

Πολιτική

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κάλυψε πλήρως τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια, μετά την επίθεση που εξαπέλυσε σε βάρος του η Τουρκία, με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Talk Radio 98,9 «εγώ δεν βλέπω καμία υπονόμευση και δεν υπάρχει κανένα θέμα έκφρασης διαφορετικών θέσεων. Η θέση της Ελλάδας διατυπώνεται από το σύνολο της κυβέρνησης και των πολιτών και θα τη διατυπώσει το Σάββατο ο πρωθυπουργός στην Κύπρο σε μια ιστορική ομιλία για την μαύρη επέτειο των 50 ετών από την τουρκική εισβολή. Η ιστορία δεν μπορεί να γραφτεί ξανά. Ελλάδα και Κύπρος ζητάνε μια λύση που θα κοιτάει στο μέλλον στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για μια λύση δύο κρατών».

«Είναι ανάγκη η Κύπρος να σταματήσει να είναι η τελευταία διαιρεμένη χώρα, δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα διατύπωσης διαφορετικών θέσεων» συμπλήρωσε ο κύριος Μαρινάκης.

Όπως τόνισε «χρειάζεται να κοιτάξουμε μπροστά, πιστεύουμε στο θετικό κλίμα και ο διάλογος έχει οφέλη, αλλά η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει σπιθαμή από τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ο διάλογος δεν σημαίνει αφελή προσέγγιση της πραγματικότητας. Η θέση η Ελληνική είναι η θέση η Κυπριακή».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Ο γάμος των ομοφύλων κόστισε πολιτικά, αλλά δεν ήταν λάθος επί της ουσίας

Το πολιτικό κόστος του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κο...

Φόρτωση άρθρων...