Την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα την Τρίτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και τη φράση του ότι στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια ευημερούν οι αριθμοί, αλλά δυστυχούν οι άνθρωποι, σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «το να μαζεύεται ο κ. Τσίπρας με τους υπουργούς που είχε όταν ήταν πρωθυπουργός και να μιλάνε για ανάπτυξη και για οικονομία, είναι σαν να μάθουμε μετά από λίγες εβδομάδες ότι θα έρθει ο Πινόκιο με τους φίλους του να μιλήσει για την αλήθεια και για την καταπολέμηση των fake news. Αλλά αυτό εντάξει, ας πούμε ότι το λέω εγώ επειδή έχω μια άλλη άποψη».

Το Ταμείο Ανάκαμψης δημιουργήθηκε ως ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας

Kαι στη συνέχεια πρόσθεσε ο Παύλος Μαρινάκης «πάμε στα αντικειμενικά και έχω ένα απόσπασμα της ομιλίας του κ. Τσίπρα, το οποίο πραγματικά σας το λέω, με συγκλόνισε. Το λέω ειλικρινά. Έχουμε ακούσει πολλά ψέματα, έχουμε ακούσει πολλά. Ακόμα και εμείς που έχουμε συνηθίσει στο να ακούμε ψέματα από τον κ. Τσίπρα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που θα σας πω νομίζω είναι συγκλονιστικό.

Λέει ο κ. Τσίπρας: “Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρέλαβε το 2019 μια οικονομία σταθεροποιημένη με εύρωστο δημόσιο ταμείο, βιώσιμο δημόσιο χρέος και προίκα το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ένα πραγματικό χρηματοδοτικό εργαλείο μετασχηματισμού της παραγωγικής βάσης της χώρας, πρωτοφανές στην ιστορία της ΟΝΕ. Και λέω εγώ τώρα: Το Ταμείο ανάκαμψης δεν δημιουργήθηκε, με τον Μητσοτάκη να πρωταγωνιστεί για τη δημιουργία του, από την Ευρώπη ως ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας με σκοπό την επανεκκίνηση της οικονομίας, τη στήριξη των ευρωπαϊκών κρατών. Αντικειμενικό δεν είναι αυτό; Θυμάμαι ότι η πρώτη συζήτηση για το Ταμείο Ανάκαμψης έγινε τον Απρίλιο του 2020. Καταλαβαίνετε γιατί μιλάμε;».