Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων συναντήθηκε ο Μητσοτάκης

Πολιτική

Συνάντηση με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων πραγματοποίησε το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου, ενόψει της συμμετοχής της ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, το οποίο θα διεξαχθεί από 21-28 Σεπτεμβρίου στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

«Αυτή είναι τελικά και η επιβράβευση όλης της προσπάθειας που έχετε κάνει. Γιατί αυτή η διαδρομή είναι δύσκολη, δυστυχώς όλες οι ιστορίες δεν είναι ιστορίες επιτυχίας. Γι’ αυτό και το δικό σας παράδειγμα έχει τόσο μεγάλη σημασία για αυτούς οι οποίοι θα ακολουθήσουν μετά από εσάς, ότι αυτή η προσπάθεια τελικά είναι πολύ δύσκολη αλλά αξίζει τον κόπο», επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους αθλητές για την προσωπική τους διαδρομή και τον ρόλο του αθλητισμού στη ζωή τους, αλλά και να ενημερωθεί για το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, στο οποίο η Εθνική Ομάδα συμμετέχει ανελλιπώς από το 2007, έχοντας καταφέρει να κατακτήσει εννέα φορές, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα, το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» (Fair Play).

mitsotakis_astegoi

«Η ομάδα δεν επιλέγεται με αμιγώς ποδοσφαιρικά κριτήρια αλλά ανταμείβεται η προσπάθεια, η συμμετοχή, ο σεβασμός, η συνέπεια, η προσήλωση στις θεμελιώδεις αρχές μας», σημείωσε από την πλευρά του ο συντονιστής της καμπάνιας «Γκολ στη Φτώχεια», στο πλαίσιο της οποίας δημιουργήθηκε η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Αστέγων, Χρήστος Αλεφάντης.

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων που θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Σεούλ αποτελείται από επτά παίκτες και μία παίκτρια που προέρχονται από το πρόγραμμα κοινωνικής επανένταξης «18 ΑΝΩ».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο βουλευτής Επικρατείας Γιώργος Σταμάτης και οι Γενικοί Γραμματείς Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς και Δημογραφικής και Στεγαστικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Γλούμης - Ατσαλάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπελέρης στο Ευρωκοινοβούλιο για το οργανωμένο έγκλημα: Οι σπασμωδικές ενέργειες δε λειτουργούν

«Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια διαρκής απειλή που πλανάται πάνω από τον τρόπο ζωής, την οικονομία και την ασφάλεια μας. Αλλά είναι και μια διαρκής υπενθύμιση για όλους εμάς να γι...

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Κασσελάκη: «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας»

Με μια ατάκα που φαίνεται πως «κλειδώνει» το θέμα της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, κρίνοντας από το πως απευθύνθηκε ο ίδιος σε βουλευτές του ΣΥ...

Φόρτωση άρθρων...