Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Το φιλί του Ιούδα - «Μετωπική» Κασσελάκη με Τσίπρα: «Εάν συνεχίσεις να με υποσκάπτεις, θα σε πάρω μαζί μου»

Η σφοδρότητα με την οποία ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, οι υπαινικτικές αναφορές του για μαύρα ταμεία στην Κουμουνδούρου, αλλά και η απόφασή του για εξορθολογισμό των οικονομικών του κόμματος και με συνοπτικές διαδικασίες, δείχνουν ότι ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε την περόνη από την χειροβομβίδα, την πέταξε εναντίον των εσωκομματικών αντιπάλων του και τώρα περιμένει να δει τα αποτελέσματα.

Το μήνυμα προς τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρει η Απογευματινή, είναι σαφές: «Εάν συνεχίσεις να με υποσκάπτεις, θα σε πάρω μαζί μου». Αυτό φέρεται να είπε ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στον τέως, απειλώντας ότι αν συνεχίσει να τον αμφισβητεί, το τέλος δεν θα είναι καλό για κανέναν εκ των δύο.

Στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη υποστηρίζουν ότι πίσω από τις επιθέσεις που δέχεται από κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Χρήστο Σπίρτζη, Θανάση Θεοχαρόπουλο, Γιώργο Τσίπρα) ο κ. Κασσελάκης πιστεύει ότι βρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, ενώ του αποδίδει και διαρροές που υπήρξαν για συνάντηση του Μανώλη Καπνισάκη με τη διευθύντρια του Νίκου Ανδρουλάκη.

Τι του ζήτησε

Σύμφωνα με την Απογευματινή, ο Στέφανος Κασσελάκης μέσω τρίτου προσώπου - καθώς ο τέως και ο νυν πρόεδρος δεν μιλάνε - ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει μια δήλωση, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόεδρο και με αυτόν θα πορευτεί μέχρι τις εθνικές εκλογές.

Τον παρακάλεσε ακόμη να τηλεφωνήσει στον Χρήστο Σπίρτζη και να του ζητήσει να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του Στέφανου Κασσελάκη. Σύμφωνα πάντα με την Απογευματινή, ο κ. Τσίπρας σιώπησε στο πρώτο αίτημα ενώ αρνήθηκε να τηλεφωνήσει και να νουθετήσει τον πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν αποκλείεται η αμφισβήτηση της προεδρίας Κασσελάκη

Σε αυτό το πλαίσιο, κάθε άλλο παρά αποκλείεται να ζήσουμε ακόμα και την αμφισβήτηση της προεδρίας Κασσελάκη κατά την προσεχή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής- θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει τη Δευτέρα από τις ΗΠΑ, αλλά και για να προηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ- από πρόσωπο το οποίο θα θεωρείται πως είναι κοντά στον κ. Τσίπρα.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, την αποφασιστικότητα του να συγκρουστεί με τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος και, κυρίως, τη διαπλοκή με επιχειρηματικά συμφέροντα σηματοδοτεί η- εν πολλοίς- αιφνιδιαστική ολιστική παρέμβαση Κασσελάκη, η διακήρυξη του οποίου χαρακτηρίστηκε «μανιφέστο».

Γι’ αυτό κι εκτιμούν πως με την παρέμβασή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για όλα τα μείζονα ζητήματα και ειδικά για τα απαγορευμένα θέματα ταμπού, όπως το «μαύρο χρήμα» στην πολιτική και τα συμφέροντα που καθοδηγούν το πολιτικό προσωπικό «επιβάλλοντας» αυτή την περίοδο την περιβόητη συζήτηση για την Κεντροαριστερά με όρους όμως «εργαστηριακούς».

Με βάση, μάλιστα, τις ίδιες πηγές θα πρέπει να αναμένονται από την πλευρά Κασσελάκη κι άλλες πρωτοβουλίες στο αμέσως προσεχές διάστημα: «Όταν είπε από την πρώτη στιγμή πως θα σπάσει αβγά και θα τους χαλάσει τη σούπα, το εννοούσε και θα το κάνει πράξη».

Αναφορικώς με το κλείσιμο του ημερήσιου φύλλου της «Αυγής», στην Κουμουνδούρου υπενθυμίζουν ότι είχε αποφασιστεί από την Πολιτική Γραμματεία επί προεδρίας Τσίπρα τον Ιανουάριο του 2022.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Οι πυρκαγιές δοκιμάζουν τη χώρα - Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, αλλά το κράτος είναι εδώ

Με τις πυρκαγιές ξεκίνησε την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η σημερινή συνεδρίαση διεξάγεται εν μέσω της αναμέτρησης με τις πυρκαγιές...

Φόρτωση άρθρων...