Έντονη κινητικότητα στις τάξεις των ανεξάρτητων βουλευτών στη Βουλή. Συγκεκριμένα, παρατηρείται συσπείρωση εννέα ανεξάρτητων βουλευτών. Οι εννέα βουλευτές συμφώνησαν για εκπροσώπηση στη Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι είμαστε πολύ κοντά στη συγκρότηση και μιας ακόμη, δέκατης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Το πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η συμφωνία των εννιά στο πρόσωπο που θα τους εκπροσωπήσει στη Διάσκεψη των Προέδρων, με δικαίωμα λόγου και ψήφου. Πρόκειται για τον Μιχάλη Χουρδάκη, πρώην βουλευτή της «Πλεύσης Ελευθερίας». 

Πληροφορίες αναφέρουν το αίτημα να έχει τεθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο τώρα, με τη νέα σύνοδο της Βουλής, έγινε πράξη.

Το νέο σχήμα των εννιά ανεξάρτητων βουλευτών εμφανίζεται πολυσυλλεκτικό. Περιλαμβάνει βουλευτές προερχόμενους από την «Πλεύση Ελευθερίας», τους «Σπαρτιάτες», τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Εκτός του Μιχάλη Χουρδάκη, συμμετέχει και η μητέρα του Αρετή Παπαϊωάννου, επίσης πρώην βουλευτής της «Πλεύσης Ελευθερίας». 

Στους εννιά συγκαταλέγονται οι προερχόμενοι από τους «Σπαρτιάτες» Γιάννης Δημητροκάλλης, Κωνσταντίνος Φλώρος Γιώργος Μανούσος και Διονύσης Βαλτογιάννης. Τα πιο ηχηρά ονόματα είναι ο πρώην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας, Μάριος Σαλμάς και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού.

Και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η ετερόκλητη αυτή ομάδα φαίνεται να παραμερίζει τις ιδεολογικές διαφορές και να προτάσσει τη σύνθεση απόψεων δεν είναι άλλος από τα προνόμια που θα μπορούσε να εξασφαλίσει μελλοντικά ως Κοινοβουλευτική Ομάδα εκπροσώπηση στις προ ημερησίας συζητήσεις, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, ακόμη και γραφεία στο κεντρικό κτίριο της Βουλής.