Τετάρτη
18 Σεπτεμβρίου 2024

Μίνι υπουργικό υπό τον Μητσοτάκη στην Πεντέλη - Μέτρα για την αποκατάσταση ζημιών σε περιουσίες που κάηκαν

Πολιτική

Στην Πεντέλη μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με κλιμάκιο των συναρμόδιων υπουργών, όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής και δημάρχων.

Η σύσκεψη θα αφορά τα ευρήματα των αυτοψιών και τις δράσεις αποκατάστασης που έχει δρομολογήσει η πολιτεία στις περιοχές που επλήγησαν από την πυρκαγιά.

Σε πρώτο πλάνο, θα γίνει παρουσίαση των καμμένων εκτάσεων, των καθαρισμένων και των ακαθάριστων οικοπέδων, των ευρημάτων από αυτοψίες σε καμμένα κτίρια, δηλαδή θα γίνει ένας απολογισμός της συντελεσθείσας καταστροφής. Από εκεί και πέρα, θα υπάρξει μια εκτενής συζήτηση για τα μέτρα κρατικής αρωγής και τις δράσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης, με στόχο από τη συζήτηση να προκύψει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, το οποίο θα είναι δεσμευτικό για όλους τους εμπλεκόμενους.

Επίσης, θα γίνει συζήτηση με την περιφέρεια, τους δημάρχους και εθελοντικές οργανώσεις για μέτρα περαιτέρω προστασίας των ζωνών γειτνίασης του δάσους με κατοικημένες περιοχές, με δεδομένο ότι αρκετές από τις πληγείσες περιοχές είναι πρακτικά εντός του δάσους.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δίνεται βαρύτητα στην ταχύτητα με την οποία θα γίνει η αποζημίωση των πληγέντων και η αποκατάσταση των καταστροφών. Ήδη έχουν ανακοινωθεί τα μέτρα της κρατικής αρωγής για την στήριξη όσων υπέστησαν ζημιές στα σπίτια τους και ανοίγει άμεσα η πλατφόρμα για την πρώτη αρωγή έναντι στεγαστικής συνδρομής. Στα μέτρα περιλαμβάνονται και οι δράσεις περιβαλλοντικής αποκατάστασης, ενώ σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού ότι ανακοινωθεί θα συνοδεύεται από συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, επίτευξης στόχων και την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης για το «Σπίτι μου 2»: Δύο νέες διευκολύνσεις για όσους θα υποβάλουν αίτηση – Πότε ξεκινά το πρόγραμμα

Δύο περαιτέρω διευκολύνσεις για όσους υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο «Σπίτι μου 2» αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη που έγινε το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, με αντικεί...

Φόρτωση άρθρων...