Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Μήνυμα Μητσοτάκη για το μεταναστευτικό: Δεν θα επωμιστούμε πάλι δυσανάλογο βάρος

«Η Ελλάδα διαφυλάσσει τα ευρωπαϊκά σύνορα. Να επιμερίζεται δίκαια το βάρος των μεταναστευτικών ροών», τόνισε ο Πρωθυπουργός στις κοινές δηλώσεις του με τον Αυστριακό καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ.

Μήνυμα στη Γερμανία για το μεταναστευτικό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βιέννη. Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Καγκελάριο της Αυστρίας, Καρλ Νεχάμερ.

Το μεταναστευτικό κυριάρχησε στις κοινές δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αυστριακού Καγκελάριου.

Η επίσκεψη αυτή είναι η πρώτη του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά την έναρξη της νέας ευρωπαϊκής περιόδου και λαμβάνει χώρα πριν από τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που έχει προγραμματιστεί για τις 17-18 Οκτωβρίου.

Στις δηλώσεις τους οι δύο ηγέτες έκαναν εκτενείς αναφορές στο μεταναστευτικό και το ρόλο που έχει η Ελλάδα, με τον καγκελάριο να συμφωνεί ότι η Ελλάδα πρέπει να ενισχυθεί από την Ευρώπη, με δεδομένο ότι προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα, ενώ στη συνάντησή τους τέθηκαν ζητήματα όπως η ανταγωνιστικότητα, η άμυνα και η ενέργεια, καθώς και ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οι εξελίξεις στην Ουκρανία και η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Νοτοπούλου για Κασσελάκη: «Έδινα συνέντευξη και μου έστελνε μηνύματα να τον εκθειάζω»

Νέες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη για πολιτικό εκφοβισμό άφησε Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Open. «Χρειαζόμαστε πολιτικές κα...

Τεμπονέρας: Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική – Ο Κασσελάκης έχει την κύρια ευθύνη

«Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική. Ο κ. Κασσελάκης νομίζω ότι έχει την κύρια ευθύνη, χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπήρχαν και πολλά προβλήματα την προηγούμενη περίοδο» δήλωσε το ...

Φόρτωση άρθρων...