Τετάρτη
16 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες: Αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην γίνει ο νότιος Λίβανος μια νέα Γάζα

Πολιτική

Να ενταθούν οι πιέσεις ώστε να μην μετατραπεί ο νότιος Λίβανος σε μια νέα Γάζα, στο πλαίσιο του νόμιμου δικαιώματος του Ισραήλ να αμυνθεί απέναντι στις επιθέσεις του Ιράν, κάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προσερχόμενος στη σύνοδο κορυφής ΕΕ - Περσικού Κόλπου στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση, ώστε να δοθεί χρόνος για να έρθει στο τραπέζι μια λύση για τη δημιουργία δύο κρατών που θα μπορούν να συνυπάρχουν, τη μόνη λύση που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στη ρίζα του το δομικό πρόβλημα της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με το Reuters, η σύνοδος κορυφής των Βρυξελλών αναμένεται να διαρκέσει λίγες μόνο ώρες και περιλαμβάνει ευρύτατη ατζέντα, από τις βίζες και το εμπόριο μέχρι την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Το πρακτορείο εκτιμά ότι είναι απίθανο να αποφέρει κάτι ουσιαστικότερο από τις γενικές δεσμεύσεις για βελτίωση της συνεργασίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόστιμο 800.000 ευρώ σε γιατρό – Έγραφε χιλιάδες φάρμακα με τον ΑΜΚΑ της μητέρας του: «Σταματήστε, θα σας πιάσουμε»

Στην αποκάλυψη ότι το υπουργείο Υγείας έχει καταλογίσει πρόστιμο 800.000 ευρώ σε έναν γιατρό γιατί για έναν μήνα έγραψε χιλιάδες αντιψυχωσικά φάρμακα χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ της μ...

Βορίδης: «Υπάρχουν δυνάμεις και στη χώρα μας που έχουν πολιτική ανοιχτών συνόρων»

Καλεσμένος στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Newsroom» βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο υουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης όπου σχολίασε το μεταναστευτικό, την Τουρκία αλλά και την επανεκλογ...

Φόρτωση άρθρων...