«Αφετηρία για περισσότερη δουλειά και λιγότερες καθυστερήσεις» χαρακτηρίζει τις αυριανές ευρωπαϊκές κάλπες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε άρθρο του που δημοσιεύεται σήμερα στην «Απογευματινή».

«Να προχωρήσουµε µαζί για να φτάσουµε “Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη”» σημειώνει και υπογραμμίζει την ανάγκη για «κοινή αµυντική ασπίδα που θα προστατεύει τα κράτη-µέλη» και για «αποτελεσµατικότερη στάση στο Μεταναστευτικό». «Η αντιπολίτευση που χθες ζητούσε µέχρι και περικοπή κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, σήµερα την απειλεί µε πισωγύρισµα µε όπλο τη δηµαγωγία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην «Απογευματινή».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισημαίνει ότι «η κρίσιµη κάλπη της 9ης Ιουνίου θα δώσει απαντήσεις σε δύο σαφή διακυβεύµατα: Το πρώτο είναι πόσο δυνατή θα ακούγεται η εθνική φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο και στα διεθνή κέντρα αποφάσεων. Το δεύτερο είναι αν θα διατηρηθούν οι εσωτερικοί πολιτικοί συσχετισμοί ως απαραίτητη συνθήκη για να παραμείνει η χώρα σε τροχιά προόδου».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «για να συνεχίσουµε, έτσι, τις µεγάλες µμεταρρυθμίσεις, εντείνοντας τη µάχη µε τις διαχρονικές παθογένειες που µας κρατούν πίσω. Σε αµφότερες τις προκλήσεις η Νέα ∆ηµοκρατία έχει τοποθετηθεί δυναµικά. Άλλωστε, είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια και την κράτησε εκεί όταν κινδύνευσε. Μετατρέποντας πάντα τον ευρωπαϊκό προσανατολισµό της σε πολιτικές που προωθούν το εθνικό συµφέρον».

Ολόκληρο το άρθρο του Πρωθυπουργού στην «Απογευματινή» που κυκλοφορεί σήμερα.