Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης: Οι συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου ενισχύουν τη λογοδοσία

«Ένας νόμος πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια πρέπει να περνάει από δημόσια διαβούλευση», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Σε εκδήλωση της προεδρίας της κυβέρνησης στο Μέγαρο Μουσικής αναφορικά με τη λειτουργία του επιτελικού κράτους και την καλή νομοθέτηση μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρίσκεται η θεσμική συνέχεια της νομοθέτησης και κατ' επέκταση του κράτους. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον πρώτο νόμο που ψήφισε η Νέα Δημοκρατία όταν έγινε Κυβέρνηση το 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι οι συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων από το 2019 μέχρι και σήμερα -και αυτό θα συνεχιστεί- γίνονται σε συχνό τρόπο μέχρι και δύο φορές μέσα στον μήνα, πράγμα που ενισχύει, όπως τόνισε, τη λογοδοσία, ένα συλλογικό όργανο το οποίο στόχο έχει το παραγωγικό έργο.

Το δεύτερο στο οποίο αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός είναι η καλή νομοθέτηση. Όπως εξήγησε, κάτι τέτοιο συμβαίνει μέσω της δημόσιας διαβούλευσης, καθώς πριν εισαχθεί στην Ολομέλεια κάθε νόμος πλέον είναι προαπαιτούμενο να υπάρχει δημόσια διαβούλευση.

«Αυτό τι σημαίνει; Ότι οι πολίτες οι ίδιοι μπορούν να σχολιάζουν και όταν κρίνεται από τους αρμόδιους φορείς ότι τα σχόλια είναι αυτά τα οποία μπορούν να αλλάξουν σε σημεία το νομοθετικό, τον σχετικό νόμο, αυτό γίνεται», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Αστραπές» Ζαχαριάδη κατά Κασσελάκη: Ανέλαβε ένα κόμμα 18% και το έφτασε στο 8%

«Δεν είμαι από αυτούς που θέλουν να εκπαραθυρωθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, αλλά από αυτούς που θέλουν να αναταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει με τον κ. Κασσελάκη», επεσ...

Ανδρουλάκης: Στο debate θα πρέπει να δεσμευτούν όλοι οι υποψήφιοι ότι θα είναι στα εθνικά ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ

Τη Σπάρτη επισκέφτηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος, Νίκος Ανδρουλάκης. «Όντως υπάρχει σήμερα μια μεγάλη ευκαιρία για το ΠΑΣΟΚ. Δεν έπεσε, όμως, από την Ακρόπολη ούτε την έφερε ο ...

Φόρτωση άρθρων...