Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο και το πιο όμορφο Μετρό

«Να θυμόμαστε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που απέδειξε ότι φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα χωρίς να λαϊκίζει. «Και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε σταδιακά Ευρώπη», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο «Καραπάντσειο» Πνευματικό Κέντρο έδωσε το παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Πρωθυπουργός προανήγγειλε ότι «σε έξι μήνες θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο και το πιο όμορφο Μετρό».

Σχετικά με την επέκτασή του είπε ότι «τα δεδομένα θα μας δείξουν πού πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα για το Μετρό» κάνοντας ειδική αναφορά στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη που πρέπει να καλυφθεί με σύγχρονα μέσα μεταφοράς και την προτεραιοποίηση για να γίνει εκεί η επέκταση του Μετρό.

Με αφορμή, δε, την παρουσίαση της μελέτης και ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε παντού και στη χρηματοδότηση του Μετρό και στη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πόρους στο μέλλον» για να τονίσει ότι «οι διεκδικήσεις αυτές δεν γίνονται με προχειρότητα και ευχολόγια αλλά με δεδομένα και σχέδιο».

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «να μην το ξεχνάμε αυτό στις κάλπες του Ιουνίου όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Να θυμόμαστε ποιο είναι το κόμμα που απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να διεκδικεί χωρίς να φωνασκεί και να φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα χωρίς να λαϊκίζει».

«Με το καλό να βρεθούμε στα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης πριν το τέλος του έτους, πιστεύω ότι θα είναι μια στιγμή προσωπικής δικαίωσης» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο Πρωθυπουργός.

«Η Κυβέρνηση επενδύει στη βιώσιμη αστική κινητικότητα για τα μέσα μεταφοράς. Η Αττικό Μετρό μετονομάστηκε σε Ελληνικό Μετρό, αφού διαχειρίζεται και το έργο της Θεσσαλονίκης και σε έξι μήνες θα παραδοθεί στους πολίτες το πιο σύγχρονο και όμορφο μετρό ευρωπαϊκής πόλης», τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Δεν σταματούμε εδώ. Ο σκοπός της μελέτης που εκπόνησε η Αττικό Μετρό είναι τεκμηριωμένη και υποδεικνύει τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας για την επέκταση του μετρό και τη διάδραση με τα αστικά λεωφορεία, καθώς και τον περιορισμό του αποτυπώματος άνθρακα. Οι συζητήσεις αυτές δεν πρέπει να πολιτικοποιούνται», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η βορειοδυτική Θεσσαλονίκη επιτέλους βγαίνει από απομόνωση δεκαετιών», ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον για δήμους που ίσως να αυτοπροσδιορίζοντας ως κατώτερου Θεού».

«Σε περιβάλλον δημογραφικής συρρίκνωσης προτεραιοποιούμε την επέκταση του μετρό, ενώ σε αντίθεση με τον υφυπουργό Υποδομών, θα κάνω πολιτική παρατήρηση, η οποία σχετίζεται με τις ευρωεκλογές, αφού το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε και στο μετρό και στη δυνατότητα διεκδίκησης της χώρας για έργα υποδομής και χρηματοδότηση που πατά στο κύρος της πατρίδας μας», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

Μητσοτάκης: Σε έξι μήνες θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο και το πιο όμορφο Μετρό

Το σχόλιο για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Η ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε με σχόλιο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου λέγοντας ότι «για τους λίγους δυσαρεστημένους υπάρχει μια ευκαιρία και στον τελικό κυπέλλου να φέρουν το κύπελλο στον Λευκό Πύργο».

Όπως πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο «οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις. Κλείσαμε τα γήπεδα, θεσμοθετήσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο και παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική που μπορεί να αυξήσει τα πάθη, η συνολική εικόνα προσομοιάζει με ευρωπαϊκά γήπεδα. Και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε σταδιακά Ευρώπη».

Το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη

Στις 12:00 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Φιλόθεο.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στο Δημαρχείο, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη.

Έπειτα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Πολεμικό Μουσείο και το Πλωτό Ναυτικό Μουσείο αντιτορπιλικό Βέλος.

Στις 19:00 ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει ομιλία στο πλαίσιο της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του ΣΕΒΕ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μεγάλη καθυστέρηση στην ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά του Κασσελάκη, θέλει 148 «ναι» για να περάσει

Για να περάσει η πρόταση μομφής θα πρέπει να πάρει 148 «ναι» (επί των 295 μελών). Είναι άγνωστο προς το παρόν το πώς θα γίνει η ψηφοφορία με τον Στέφανο Κασσελάκη στην ομιλία το...

Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Ο γάμος των ομοφύλων κόστισε πολιτικά, αλλά δεν ήταν λάθος επί της ουσίας

Το πολιτικό κόστος του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κο...

Φόρτωση άρθρων...