Κυριακή
08 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης σε Γκουτέρες: «Απαράδεκτη η διχοτόμηση της Κύπρου - Να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα επίλυσης στη βάση αποφάσεων ΟΗΕ»

Με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την εκτίμησή του για τις προσπάθειες του γενικού γραμματέα και της προσωπικής απεσταλμένης του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, για την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

«Η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στο Νότο και το Βορρά, τη Δύση και την Ανατολή»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το γεγονός πως η Κύπρος, 50 χρόνια μετά την τραγωδία του '74, παραμένει διαιρεμένη είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση και τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε δυνατότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακόμα, συζητήθηκε η ανάληψη από την Ελλάδα θέσης μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας (2025-26).

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για τις ελληνικές προτεραιότητες και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θέλει να είναι γέφυρα ανάμεσα στο Νότο και το Βορρά, τη Δύση και την Ανατολή, καθώς είναι κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΝΑΤΟ και συνομιλεί ταυτόχρονα με χώρες του Παγκόσμιου Νότου.

Μητσοτάκης σε Γκουτέρες
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες
Μητσοτάκης σε Γκουτέρες

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Το ότι 130 γερμανικές εταιρείες είναι παρούσες στη ΔΕΘ αποδεικνύει τους ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς μας

Παρουσία του πρωθυπουργού της χώρας Κυριάκου Μητσοτάκη και του αντικαγκελάριου της Γερμανίας Ρόμπερτ Χάμπεκ, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατ...

Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Ο γάμος των ομοφύλων κόστισε πολιτικά, αλλά δεν ήταν λάθος επί της ουσίας

Το πολιτικό κόστος του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κο...

Φόρτωση άρθρων...