Πέμπτη
10 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης στο Παίδων «Αγία Σοφία»: Το ΕΣΥ αλλάζει, έχουμε στρατηγικό σχέδιο 3ετίας

Το τμήμα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», που υλοποιούνται έργα ανακαίνισης και αναβάθμισης ύψους 1,26 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος για την κατασκευή πρότυπων ΤΕΠ και την αναβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας, επισκέφθηκε το πρωί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από τον διοικητή του νοσοκομείου Μανώλη Παπασάββα στους χώρους του ΤΕΠ που έχουν ήδη ανακαινιστεί και παραδοθεί, εμβαδού 1.080 τετραγωνικών μέτρων, και ενημερώθηκε για τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχονται.

Παράλληλα, επισκέφθηκε και το τμήμα του ΤΕΠ, έκτασης 600 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο εκτελούνται εργασίες ανακαίνισης, με παρεμβάσεις στις κτηριακές εγκαταστάσεις και στον εξοπλισμό. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και γονείς παιδιών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για τα έργα που έχουν υλοποιηθεί και για την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών νοσηλείας.

Στις δηλώσεις μετά την επίσκεψή του, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «το ΕΣΥ αλλάζει». «Χωρίς να κρύβουμε τα προβλήματα που κληρονομήσαμε, έχουμε στρατηγικό σχέδιο 3ετιας που θα μας επιτρέψει παρεμβάσεις στις υποδομές και να αξιοποιήσουμε ιδιωτικές χορηγίες» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Όπως είπε «το νοσοκομείο αυτό είναι είναι υπόδειγμα του πώς μπορεί να συνεργαστεί το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα».

«Η χώρα χρειάζεται μεγάλες ευεργεσίες που θα συνδράμουν τους δημόσιους πόρους για να προσφέρουμε στους πολίτες τις υπηρεσίες που τους αξίζουν» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο αυτό υπενθύμισε ότι «αποτέλεσμα χορηγίας είναι και το μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο που κατασκευάζεται στη Θεσσαλονίκη και θα είναι έτοιμο καλώς εχόντων των πραγμάτων το 2027».

Αναφερόμενος, δε, στα πολύ σημαντικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης για τα νέα τμήματα του παιδιατρικού νοσοκομείου και την αναβάθμιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, ο πρωθυπουργός είπε ότι «όποιος επισκεφθεί τα νέα τμήματα αλλά και τους υπόλοιπους ορόφους θα διαπιστώσει ότι το νοσοκομείο αυτό δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα πιο σύγχρονα νοσοκομεία καθώς παρέχει ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, ακόμα, ότι «συζητήσαμε και για τις ελλείψεις προσωπικού» προσθέτοντας πως «κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε οι σύγχρονες υποδομές να πλαισιώνονται από το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργούν όπως πρέπει».

«Συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό γιατί παρά τις δυσκολίες οι γονείς ξέρουν ότι το ΕΣΥ για τα παιδιατρικά περιστατικά παρέχει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

«Ενημερώσαμε τον πρωθυπουργό για το εξαιρετικά καλό νοσοκομείο που σώζει χιλιάδες ζωές» είπε από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Ο λαός βλέπει ότι μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης τα νοσοκομεία αλλάζουν, το ΕΣΥ αλλάζει και θα έρθουν και οι νέες προσλήψεις» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Στήριξη Μανιάτη σε Ανδρουλάκη: Να του δώσουμε την ευκαιρία να ολοκληρώσει την προσπάθεια

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, εξέφρασε, μέσω ανάρτησής του, την εκτίμησή του και για τους δύο υποψήφιους για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο έδειξε την προτίμησή του ...

Ανδρουλάκης: Δεν έχω αρνηθεί ποτέ τον διάλογο - Το ΠΑΣΟΚ θα αντιμετωπίσει ισάξια τη ΝΔ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε στον Χάρη Δούκα και στις αιχμές του Δημάρχου Αθηναίων για τη μη διεξαγωγή του ντιμπέιτ πριν από τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ κα...

Φόρτωση άρθρων...