Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Μητσοτάκης: Δεν αποφασίζω μόνος, αλλά χρειάζεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ευρύτερη αποδοχή

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χρειάζεται ευρύτερη αποδοχή, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι δεν θα δεχθεί άποψη επ' αυτού από κανέναν βουλευτή ώσπου να ανοίξει η συζήτηση, μιας και -όπως είπε - «δεν αποφασίζει μόνος του». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι είναι πρόωρο να γίνονται συζητήσεις επί του θέματος, επειδή «είναι άκομψο για τον θεσμό». 

Όπως είναι γνωστό, η θητεία της προέδρου της Δημοκρατίας λήγει στις αρχές του 2025 - και ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης και ο Μάριος Σαλμάς έχουν ήδη θέσει θέμα εκλογής «παραταξιακού» Προέδρου της Δημοκρατίας, μιας και πλέον το ζήτημα έχει αποσυνδεθεί από το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αφού δεν χρειάζονται πια 180 βουλευτικές ψήφοι.  

Ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι θα γίνει συντεταγμένη συζήτηση για το πρόσωπο του - της προέδρου της Δημοκρατίας όταν έλθει η κατάλληλη στιγμή. 

Όταν ρωτήθηκε για τις τελευταίες κινήσεις και την κοινή εμφάνιση των κ.κ Σαμαρά και Καραμανλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε ότι σέβεται και τιμά πρόσωπα που έκατσαν στην καρέκλα του πρωθυπουργού. 

«Έχουν τις απόψεις τους, δεν συμφωνώ με όλα, αλλά έχουν δικαίωμα να τις εκφράζουν. Δεν πρέπει να τους βλέπουμε ως δίδυμο. Η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας αυτή τη στιγμή εκφράζεται από εμένα και την Κυβέρνηση που πήρε ισχυρή εντολή να ασκήσει συγκεκριμένη πολιτική», είπε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ο Ανδρουλάκης προτείνει ανοιχτό debate μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πρόταση για τη διεξαγωγή ενός ανοιχτού debate, χωρίς παράλληλους μονολόγους, μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Πιστεύω ότι φτιάξαμε ένα ...

Παππάς: Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Τσίπρα έγινε κυρίαρχη πολιτική δύναμη – Έχουν γίνει λάθη από τη μεριά Κασσελάκη

«Δεν έχει διαφορές καταγεγραμμένες στο χαρτί, σχεδόν με κανέναν ο Στέφανος Κασσελάκης. Τώρα ζούμε τα απόνερα ενός κακού εκλογικού αποτελέσματος το 2023. Λέω ότι υπάρχει περιθώριο ν...

Γεραπετρίτης: «Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό»

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπε...

Φόρτωση άρθρων...