Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Μπακογιάννη για ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει ένας υποψήφιος που, αν εκλεγεί, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι

Πολιτική

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, μόνο Μητσοτάκης νέτα σκέτα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της Ν.Δ. ανέφερε, σχολιάζοντας τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, πως «υπάρχει ένας υποψήφιος που αν εκλεγεί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι».

«Αυτήν τη στιγμή αποδέκτης του όποιου προβληματισμού της κοινωνίας είναι μόνο η κυβέρνηση, οπότε είναι λογικό αυτό να δημιουργεί αυξημένες προσδοκίες και συνεχές αίτημα “προχωρήστε παιδιά”. Είναι αλήθεια ότι όλοι οι άνθρωποι ζορίζονται με την ακρίβεια σήμερα, από την άλλη μεριά είναι αλήθεια ότι από την οικονομική κρίση ξεκινήσαμε με 25% του ΑΕΠ μας μείον. Αυτό πρέπει να το πιάσουμε. Σήμερα έχουμε φτάσει να έχουμε 7% μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη με τον πληθωρισμό μέσα. Τι γίνεται τώρα; Με τις επενδύσεις που έρχονται, πραγματικά αρχίζουν οι μισθοί να ανεβαίνουν», επεσήμανε η κ. Μπακογιάννη, όταν κλήθηκε να σχολιάσει την πρόσφατη δημοσκόπηση της Pulse.

Και συμπλήρωσε: «Ο Μητσοτάκης ποτέ δεν είπε πως είναι μάγος με μαγικό ραβδί. Οι πολίτες αυτήν τη στιγμή συγκρίνουν προτάσεις. Για παράδειγμα, στο θέμα της απαγόρευσης κινητών στα σχολεία κανονικά ο κόσμος θα καθόταν να συγκρίνει και να δει με ποιον αρχηγό συμφωνεί. Αυτήν τη στιγμή όμως τα άλλα πολιτικά κόμματα δεν έχουν καν αρχηγό, επομένως ο κόσμος διαλέγεται μόνο με τον Μητσοτάκη νέτα σκέτα. Αυτό είναι ανισορροπία του πολιτικού συστήματος και την πληρώνουμε ακριβά».

Αναφορικά με την άνοδο των κομμάτων στα δεξιά της Ν.Δ., η Ντόρα Μπακογιάννη υπενθύμισε ότι και ο Πάνος Καμμένος είχε πάρει 10% σε εθνικές εκλογές. «Πάντα υπάρχουν ψεκασμένοι. Οταν μιλάει ο Βελόπουλος για επιστολές του Ιησού Χριστού και κηραλοιφές, λυπάμαι αυτό δεν είναι πολιτική. Από τη μία θα κηρύξουμε πόλεμο στην Τουρκία, από την άλλη θα φέρουμε τον Ρώσο να κάνει κουμάντο στην Ευρωπαϊκή Ενωση να μας σώσει, με συγχωρείτε αλλά αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα».

Ερωτηθείσα γιατί η ίδια αποκλείει τη δεξιά στροφή της κυβέρνησης, έσπευσε να αναφερθεί στην ιδρυτική διακήρυξη της ΝΔ, την οποία «αν την πάρετε σήμερα και τη διαβάσετε 50 χρόνια μετά, θα δείτε ότι αποτελεί σύγχρονη διακήρυξη», όπως είπε. Προσέθεσε επίσης: «Η ΝΔ έχει ταυτότητα και δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έλεγε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που δεν βρίσκεται ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά, αλλά καλύπτει από την εκσυγχρονισμένη Αριστερά μέχρι τη μη φασιστοειδή Δεξιά. Όποτε κάναμε το λάθος να συμπτύξουμε αυτόν τον χώρο, φτάσαμε στο 18%».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χρηστίδης: Να εφαρμοστεί άμεσα η ελεύθερη διέλευση των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια

Το μείζονος σημασίας ζήτημα της ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων των ατόμων με αναπηρία από τα διόδια, φέρνει στη Βουλή ο Παύλος Χρηστίδης με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε. O βο...

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Περισσότερο απαραίτητος από ποτέ ο συντονισμός μας

Μήνυμα ανάγκης συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου εν μέσω γεωπολιτικών αναταραχών εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο...

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Φόρτωση άρθρων...