Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Νάντια Γιαννακοπούλου από την Αιτωλοακαρνανία: «Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την ελπίδα»

Πολιτική

Στην Αιτωλοακαρνανία περιοδεύει η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου, με τη δέσμευση ότι θα επισκεφθεί περισσότερες περιοχές της Ελλάδας.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας της το Μεσολόγγι (Τρίτη 26/08), με το οποίο η βουλευτής του Δυτικού Τομέα της Αθήνας διατηρεί ιδιαίτερους δεσμούς καθώς από εκεί έλκει την καταγωγή της (από την πλευρά της μητέρας της).

Στα πλαίσια της επίσκεψης της η κα Γιαννακοπούλου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Σπύρο Διαμαντόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θανάση Μαυρομάτη όπου ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν τόσο τον Δήμο, όσο και την Περιφερειακή Ενότητα γενικότερα, ενώ αργότερα συναντήθηκε με την Διοίκηση και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού και του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει αναλυτικά και να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και προτεινόμενες λύσεις. Στην συνέχεια η κα. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε την αγορά του Μεσολογγίου, το Αιτωλικό, το Νεοχώρι. την Κατοχή και άλλα χωριά του νομού.

news

«Η κυβέρνηση έχει φτάσει στα διαχειριστικά και μεταρρυθμιστικά όριά της»
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε την ευκαιρία μέσα σε ένα περιβάλλον θερμής υποδοχής της από τους συμπατριώτες της να μιλήσει και να αναλύσει τις θέσεις για το μέλλον του κόμματος σε συνάντηση με φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στο Μεσολόγγι. Στην τοποθέτηση της η κα. Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι:

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι στο Μεσολόγγι, σε μια από τις ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας. Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη για την θερμή υποδοχή που μου επιφυλάχθηκε και την αποδοχή που έχει η υποψηφιότητά μου, εδώ στην ιδιαίτερη πατρίδα μου.» Στη συνέχεια τόνισε ότι:  «Ήρθα σε επαφή με πολίτες και εκπροσώπους φορέων της περιοχής που μου μετέφεραν τα προβλήματα και τις αγωνίες τους για την υποβάθμιση της περιοχής και  την απουσία κάθε σχεδίου ανάπτυξης. Η ακρίβεια, τα προβλήματα στην αγροτική παραγωγή και η υποστελέχωση του Ε.Σ.Υ ταλανίζουν την κοινωνία η οποία δεν βλέπει λύσεις. Η Κυβέρνηση της Ν.Δ είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχει φτάσει στα διαχειριστικά και μεταρρυθμιστικά όριά της, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι αδυνατεί να ασκήσει τα θεσμικά του καθήκοντά. Άρα τώρα  είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ! Στόχος της υποψηφιότητας μου είναι να δημιουργήσουμε ένα ΠΑΣΟΚ  που με γενναίες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, θα γίνουμε η εναλλακτική Κυβερνητική επιλογή που θα φέρει την ελπίδα για μια νέα πορεία της ελληνικής κοινωνίας και θα βάλει και πάλι την σφραγίδα του στις εξελίξεις».

Κατά τη δεύτερη ημέρα (27/08) της περιοδείας της στην Αιτωλοακαρνανία, πρώτος σταθμός της κας Γιαννακοπούλου, ήταν η Αμφιλοχία όπου συναντήθηκε με τον με τον Δήμαρχο κ. Τουρουνίδη και Αντιδημάρχους και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προοπτικές της Αμφιλοχίας σε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και να περιοδεύσει σε καφενεία και καταστήματα της πόλης. Στη συνέχεια συνοδευόμενη από την Βουλευτή της περιοχής κα. Χριστίνα Σταρακά, επισκέφθηκε το Αγρίνιο. Στην επίσκεψη της η κα. Γιαννακοπούλου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ε.Α.Σ Αγρινίου κ. Κουτσουπιά και μέλη του Δ.Σ όπου τις εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής αλλά και τις πρωτοβουλίες και τον καθοριστικό ρόλο που έχει διαδραματίσει η Ένωση συνεταιρισμών για την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής. Επίσης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και για τις εσωκομματικές εξελίξεις του ΠΑΣΟΚ και την μοναδική ευκαιρία ενδυνάμωσης του μέσα από τις διαδικασίες αλλαγής ηγεσίας προκειμένου να πρωταγωνιστήσει ξανά.

Στην συνέχεια η κα. Γιαννακοπούλου επισκέφθηκε την αγορά του Αγρινίου όπου μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής, ενώ συναντήθηκε με πλήθος φίλων και υποστηρικτών στο Δημοτικό Καφενείο Αγρινίου όπου είχε την ευκαιρία μέσα σε ένα ενθουσιώδες κλίμα να τοποθετηθεί για τις προοπτικές του ΠΑΣΟΚ μέσα στο παρόν πολιτικό σκηνικό αλλά και για το τι πρεσβεύει η υποψηφιότητα της προτάσσοντας την επαναφορά του ΠΑΣΟΚ ακόμη πιο κοντά στην κοινωνία εκφράζοντας τις αγωνίες και τις ανάγκες της και μεταβολίζοντας τις σε πολιτικές θέσεις και κυρίως πράξεις.

news

«Μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την ελπίδα»
Το απόγευμα της ίδια ημέρας η υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιόδευσε στην Ναύπακτο, όπου επισκέφθηκε την τοπική αγορά και αργότερα μίλησε σε φίλους και μέλη του κόμματος.  Η κα Γιαννακοπούλου ανέφερε ότι: «Στις συναντήσεις που είχα αυτές τις ημέρες, επαληθεύτηκε αυτό που συναντώ σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η Περιφέρεια αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα και δεν υπάρχει κανένα ολοκληρωμένο περιφερειακό σχέδιο για την αντιμετώπισή τους. Η ακρίβεια, τα προβλήματα που ανακύπτουν λόγω της κλιματικής κρίσης, τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι μας, η κατάσταση του Ε.Σ.Υ πλήττουν το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της περιφέρειας.

Είναι φανερό ότι η διακυβέρνηση της Ν.Δ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα των πολιτών. Με επικοινωνιακά τρικ δεν βελτιώνεται η ζωή των ανθρώπων.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την εσωστρέφεια στην οποία έχει περιέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαφαίνεται ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει την ελπίδα. Όχι όμως ένα φοβικό ΠΑΣΟΚ που αρκείται στην λογική των μικρών βημάτων και της παρελθοντολαγνείας. Αλλά ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ που με αυτοπεποίθηση θα διατυπώνει θαρραλέες μεταρρυθμιστικές προτάσεις, προχωρώντας αυτόνομα μακριά από κάθε ετεροπροσδιορισμό, απέναντι σε κάθε είδους λαϊκισμό. Ένα ΠΑΣΟΚ που θα ακούει την άποψη των μελών και στελεχών  και θα απευθύνεται στους πολίτες από τις παρυφές της Ν.Δ. μέχρι και τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς.

Σκοπός της υποψηφιότητάς μου είναι όλοι μαζί να δημιουργήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, ένα ρεύμα ελπίδας και αλλαγής. Γιατί πιστεύω ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί είναι η μεγάλη δύναμη της Σοσιαλδημοκρατίας και της Κεντροαριστεράς όπως ήταν πάντα. Βέβαια σε κάποιους αυτή η προοπτική δεν αρέσει και δεν αναφέρουν καν την υποψηφιότητα μου. Δεν πειράζει, δεν αποφασίζουν αυτοί. Αποφασίζει ο κυρίαρχος λαός, οι προοδευτικοί πολίτες που πάντα αποτελούσαν την βάση του ΠΑΣΟΚ. Αυτούς καλώ να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να στηρίξουν την υποψηφιότητά μου, γνωρίζοντας ότι ήμουν πάντα εδώ, στην πρώτη γραμμή με μαχητικότητα, με άποψη και ανιδιοτελή προσφορά».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Μητσοτάκης σε Χριστοδουλίδη: Περισσότερο απαραίτητος από ποτέ ο συντονισμός μας

Μήνυμα ανάγκης συντονισμού Ελλάδας και Κύπρου εν μέσω γεωπολιτικών αναταραχών εξέπεμψε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη στο Μέγαρο...

Φόρτωση άρθρων...