Σαββάτο
05 Οκτωβρίου 2024

Νέες εστίες έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ: Αφορμή οι ομιλίες των υποψηφίων

Οι εντάσεις αυτές αναδεικνύουν τις εσωκομματικές διαφωνίες και την έλλειψη συνεννόησης που φαίνεται να κυριαρχεί, καθώς η αναβολή του συνεδρίου και οι οργανωτικές ελλείψεις προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις από ορισμένες πλευρές του κόμματος.

Άκρως εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη από την έναρξη  της συνεδρίασης τα αίματα «άναψαν».

Σύμφωνα με πληροφορίες αφορμή αποτέλεσε κόντρα για την πρόταση να μιλήσουν οι υποψήφιοι για την ηγεσία στην αρχή. 
Ωστόσο, η πλευρά Κασσελάκη διαφώνησε καθώς ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν βρίσκεται εκεί.

Παρόντες είναι ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Παύλος Πολάκης, ο Νίκος Φαραντούρης και ο Απόστολος Γκλέτσος.

Οι διαφωνίες των Kasselistas

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ συνεδρίασε εκτάκτως και αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες, να μεταθέσει τη διεξαγωγή του συνεδρίου κατά μία εβδομάδα, για τις 8-10 Νοεμβρίου. Η αρχική ημερομηνία ήταν προγραμματισμένη για τις 1-3 Νοεμβρίου, αλλά φαίνεται πως αναβλήθηκε λόγω έλλειψης κατάλληλου χώρου. Η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή νέων μελών ορίστηκε στις 25 Οκτωβρίου, ενώ οι εκλογές των συνέδρων θα διεξαχθούν στις 2-3 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, η αλλαγή αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με το στρατόπεδο του Στέφανου Κασσελάκη, μέσω της εκπροσώπου του Θεοδώρας Τζάκρη, να διαφωνεί ανοιχτά. Ο Πέτρος Παππάς, επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του μέσω ανάρτησης στο X (πρώην Twitter), κατηγορώντας την Πολιτική Γραμματεία για κακή οργάνωση και υποδεικνύοντας ότι η νέα ημερομηνία συμπίπτει με τον Μαραθώνιο της Αθήνας, γεγονός που θα δυσκολέψει τις μετακινήσεις στην πόλη.

Οι εντάσεις αυτές αναδεικνύουν τις εσωκομματικές διαφωνίες και την έλλειψη συνεννόησης που φαίνεται να κυριαρχεί, καθώς η αναβολή του συνεδρίου και οι οργανωτικές ελλείψεις προκαλούν αρνητικές αντιδράσεις από ορισμένες πλευρές του κόμματος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρίνης: Αύριο θα μιλήσουν οι πολίτες. Θα μιλήσει η καρδιά και η ψυχή του ΠΑΣΟΚ

Λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την εκλογή του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Μιχάλης Κατρίνης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Μίλησαν μέχρι σήμερα πολλοί. Κάποιοι μάλιστα επιστρ...

Γερουλάνος: Ήρθε η ώρα - Η μόνη υποψηφιότητα που διασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας είναι η δική μας

«Ηρθε η ώρα, ραντεβού στην κάλπη» αναφέρει σε μήνυμά του στα σόσιαλ ο Παύλος Γερουλάνος λίγες ώρες πριν το άνοιγμα της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ. «Στις 6 Οκτωβρίου ζητώ την ψήφο σας. Με ...

Φόρτωση άρθρων...