Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Ντέρμπι για… τρεις στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική

«Ανάβει» το παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ παραμονή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής κατά την οποία θα κατατεθούν επισήμως οι υποψηφιότητες, με τις πρώτες μετρήσεις να δείχνουν ντέρμπι για τρεις.

Δημοσκόπηση της Interview δίνει ισχνό προβάδισμα στον Χάρη Δούκα (21,5%), με τον Νίκο Ανδρουλάκη (20,9%) να ακολουθεί και τρίτο τον Παύλο Γερουλάνο (18,4%). Να σημειωθεί ότι η έρευνα μέτρησε και ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Μανώλη Χριστοδουλάκη (13,7%), καθώς διεξήχθη πριν ο βουλευτής εκφράσει τη στήριξή του στον δήμαρχο Αθηναίων.

Αξιοσημείωτο εύρημα επίσης αποτελεί ότι οι τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι κανένας από τους διεκδικητές της ηγεσίας δεν θα μπορούσε να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ως πιο υπολογίσιμος αντίπαλος για τον πρωθυπουργό εμφανίζεται ο κ. Δούκας (18,3%), με τον κ. Γερουλάνο (10,4%) να έρχεται δεύτερος και να τον ακολουθεί ο κ. Ανδρουλάκης (7,4%).

Την ίδια ώρα, ο Κώστας Σκανδαλίδης σε δηλώσεις του έθεσε τον πήχυ της συμμετοχής στις 300.000, κάτι που θεωρείται απολύτως εφικτό από στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη που βλέπουν την όλη διαδικασία ως ευκαιρία για άνοιγμα στην κοινωνία. «Δεν μπορώ να μιλήσω για πρόσωπα. Με ενδιαφέρει να είναι και τρεις και τέσσερις υποψήφιοι, να μαζευτεί 300.000 κόσμος στην κάλπη και να εγγυηθεί ο νέος πρόεδρος ότι αυτοί οι 300.000 θα είναι στο προσκήνιο της πολιτικής», είπε (Σκάι).

news

«Πολυθεσίτης»

Θεωρείται βέβαιο ότι στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ το ενδιαφέρον θα μονοπωλήσει ο Χάρης Δούκας, καθώς πολλοί αναμένουν αυτά που θα πει σχετικά με την υποψηφιότητα και την παράλληλη θητεία του ως δημάρχου Αθηναίων. Πολλοί στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θεωρούν σωστό ούτε τον τρόπο που μπήκε στην κούρσα για την ηγεσία ούτε βέβαια το ότι ως «πολυθεσίτης» δεν θα μπορεί να επικεντρώνεται στα καθήκοντα για τα οποία, εντέλει, τον εξέλεξαν οι Αθηναίοι. «Για οποιονδήποτε δήμαρχο, μετά από έξι μήνες που είχε αναλάβει θητεία, με ρωτούσατε εάν θα μπορούσε να κάνει μια άλλη καριέρα ή μια άλλη στροφή ή μια άλλη μεταπήδηση σε κάποιον άλλο ρόλο, εκ των πραγμάτων είναι πάρα πολύ δύσκολο να χωρέσουν δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», δήλωσε (Πρώτο Πρόγραμμα) το μέλος της ΚΕ, Παναγιώτης Ψυχογυιός. Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για απευθείας αναθέσεις του Δήμου Αθηναίων σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ανάμεσά τους και η Κατερίνα Μπατζελή, η οποία μετά τον σάλο που ξέσπασε δήλωσε (Action 24) ότι επιλέγει να μην υπογράψει τη συγκεκριμένη σύμβαση. Πηγές από το περιβάλλον του κ. Δούκα κάνουν λόγο για «κακόβουλα δημοσιεύματα» και επισημαίνουν ότι «επιλέγουμε όλες οι αποφάσεις να είναι αναρτημένες στη Διαύγεια». Μόνο που δεν είναι θέμα επιλογής του κ. Δούκα αλλά υποχρέωσης που προκύπτει από το νομικό πλαίσιο… Για όλα αυτά πάντως ο δήμαρχος Αθηναίων θα κληθεί να δώσει απαντήσεις στην ΚΕ.άγνωστες είναι και οι διαθέσεις της Μιλένας Αποστολάκη. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα απουσιάζει από την συνεδρίαση της Κ.Ε, καθώς θα βρίσκεται στην Σάμο για το «Συμπόσιο της Σύμης» που διοργανώνει κάθε χρόνο σε διαφορετικό μέρος.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπουργικό Συμβούλιο: Οι τοποθετήσεις των υπουργών και τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης

Τα επόμενα βήματα μέχρι την εκταμίευση του 4ου αιτήματος πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης, το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διορισμών μέσω ΑΣΕΠ, ο τομέας των υποδομών και μεταφ...

Φλερτάρει με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο Χάρης Δούκας - Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του

«Θα είμαι παρών και σε αυτήν την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο Χάρης Δούκας από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ζητώντας να γίνουν οι εκλογές σε κλί...

«Καρφιά» Νοτοπούλου κατά Κασσελάκη: Δεν είναι σοβαρή εικόνα κόμματος αυτή - Υπάρχει ανακολουθία στις αναρτήσεις

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, άφησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, σε σχόλιο που έκανε για την επιστολή των 87 και τον τρόπο με τον οποίο την υποδέχτηκε η ηγεσία...

Φόρτωση άρθρων...