Δευτέρα
16 Σεπτεμβρίου 2024

Ντόρα Μπακογιάννη στα Παραπολιτικά 90,1: Ο γάμος των ομοφύλων κόστισε πολιτικά, αλλά δεν ήταν λάθος επί της ουσίας

Πολιτική

Το πολιτικό κόστος του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών σχολίασε μεταξύ άλλων, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε στους δημοσιογράφους Χριστίνα Κοραή και Θανάση Φουσκίδη στο πλαίσιο της παρουσίας των Παραπολιτικών 90,1 στη ΔΕΘ, αναφέροντας ότι συνέβαλε στο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, αλλά «δεν ήταν λάθος επί της ουσίας».

Συγκεκριμένα, υπογράμμισε ότι «στα θέματα των δικαιωμάτων δεν μπορούμε να κάνουμε συμψηφισμούς. Το δικαίωμα υπάρχει για όλους τους ανθρώπους»

«Κάθε πράγμα στον καιρό του και ο κολιός τον Αύγουστο», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη αναφορικά με την επιλογή της Προεδρίας της Δημοκρατίας, τηρώντας σιγή ιχθύος για την ώρα.

Μάλιστα, κληθείσα να σχολιάσει την απουσία των πρώην πρωθυπουργών, Αντώνη Σαμαρά και Κωνσταντίνο Καραμανλή, από τη ΔΕΘ απάντησε ότι «δεν θα αλλάζει τίποτα αν είναι ή δεν είναι εδώ, θα είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη της Ντόρας Μπακογιάννη

Ερωτηθείσα αν έχει την αίσθηση ότι η κυβέρνηση μετά τις ευρωεκλογές που δέχτηκε σοκ με το ποσοστό της ότι έχει «καθίσει»

«Όχι, νομίζω πως είναι άδικο απλώς η κυβέρνηση περνάει μια άχαρη περίοδο, και ποια είναι αυτή η άχαρη περίοδος; Η περίοδος που έχουν εξαγγελθεί πολιτικές. Ππρέπει να δούμε το αποτέλεσμα αυτών των πολιτικών, στη μέση όμως έχουμε ένα διαδικαστικό κομμάτι εξαιρετικά ψυχοφθόρο και εξαιρετικά δύσκολο. Για παράδειγμα στο Κτηματολόγιο γίνανε άλματα έχουμε όμως ακόμα ένα κομμάτι, το κομμάτι της ταχύτητας του ελέγχου αυτό πρέπει να γίνει τώρα για να δει ο πολίτης το τελικό αποτέλεσμα. Περνάμε λοιπόν αυτή τη φάση. Θα την περάσουμε γιατί οι πολιτικές είναι σωστές, οι κατευθύνσεις είναι σωστές, το όραμα υπάρχει και ξέρουμε που θέλουμε να πάμε και ευτυχώς για τη χώρα υπάρχει σε ένα κόμμα»

Ερωτηθείσα αν εισπράττει την απογοήτευση της βάσης της ΝΔ

«Ναι την εισπράττω. Εισπράττω γκρίνια, εισπράττω πολλές φορές φωνή όταν όμως καθίσουμε να κουβεντιάσουμε και αρχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους γιατί ακριβώς γκρινιάζουμε βλέπετε ότι ο Νεοδημοκρατης ο οποίος ξέρει την προσπάθεια, καταλαβαίνει ότι και ο Νεοδημοκράτης και η κυβέρνηση έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Τώρα πρέπει να τον φτάσει αυτόν τον πήχη».

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι χάνουμε το του καλού διαύλου με την Τουρκία

«Όχι. Αυτό θα το δούμε μετά από την συνάντηση τον Σεπτέμβριο αλλά πιστεύω ότι θα κριθεί ουσιαστικά μετά από τις αμερικανικές εκλογές και την εγκατάσταση του νέου προέδρου. Κακά τα ψέματα αλλά η κατάσταση διεθνώς είναι πάρα πολύ κακή και βλέπετε όλοι θα ρίξουν όλα τα όπλα στο τραπέζι, όπλα πραγματικά βλέπε Ουκρανία και Μέση Ανατολή ή όπλα διπλωματικά για να κερδίσουν το όποιο έδαφος μπορούνε πριν από τις αμερικανικές εκλογές. Ο πλανήτης αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε μια απόλυτη ασυμμετρία, σε τρομερές αναταραχές και κοντά μας. Είμαστε δίπλα στη Μέση Ανατολή, είμαστε και πολύ κοντά στην Ουκρανία γενικώς η Ελλάδα είναι στο κέντρο των πιθανών εξελίξεων άρα αυτό που χρειάζεται είναι σοβαρότητα, υπευθυνότητα, κατά προτίμηση και στο μέτρο του εφικτού να μην υπάρχουν αυτοί οι απίστευτοι λαϊκισμοί οι οποίοι δυστυχώς κυριαρχούν στο ελληνικό μιντιακό σύστημα. Και στο πολιτικό έχουμε κόμματα τα οποία περίπου θέλουν να κηρύξουμε τον πόλεμο σε καθημερινή βάση... Γενικώς ο λαϊκισμός δεν είναι εύκολο να πολεμήσει».

Αναφορικά με την έλλειψη σοβαρής αντιπολίτευσης

«Κατάρα είναι για την κυβέρνηση. Το σύστημα χρειάζεται ισορροπία για να μπορέσει να φανεί η διαφορά της ΝΔ. Σήμερα η ΝΔ αναμετράται με τον εαυτό της».

Ερωτηθείσα αν πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος

«Όχι. Πριν από δύο χρόνια με είχατε ξαναρωτήσει εδώ όπου τότε όλος ο κόσμος έλεγε ότι ο Κυριάκος θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και έλεγα πάλι «δεν θα τον αλλάξει». Δεν αλλάζουν οι όροι του παιχνιδιού με βάση την επικαιρότητα. Οι όροι του παιχνιδιού πρέπει να είναι σταθεροί. Δεν είναι fair να πας να αλλάξεις τους κανόνες του παιχνιδιού, ας τους κανόνες του παιχνιδιού εκεί που είναι και από εκεί και πέρα κάνε την προσπάθειά σου να βρεις την ανταπόκριση στον κόσμο. Αυτή είναι η δουλειά μας».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τις χώρες της Ευρώπης που επλήγησαν από σοβαρές πλημμύρες

Την αλληλεγγύη της Ελλάδας σε Ρουμανία, Πολωνία, Τσεχία, Αυστρία και Μολδαβία που επλήγησαν από τις καταστροφικές και φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών, εξέφρασε ο Κυριάκος Μ...

Γεραπετρίτης: «Aνάγκη για δίκαιο καταμερισμό των βαρών στο μεταναστευτικό»

Την ανάγκη να υπάρξει δίκαιος καταμερισμός των βαρών στο μεταναστευτικό, στο πλαίσιο του Συμφώνου για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπε...

Φόρτωση άρθρων...