Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Ο δρόμος προς τη Βουλή για τον Στέφανο δεν είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα»

Η θέση του Όθωνα Ηλιόπουλου στη Βουλή μπορεί να καταληφθεί από τον Κασσελάκη, μόνο αν παραιτηθούν όλοι οι επιλαχόντες

Σημαντικές εσωκομματικές εξελίξεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ώρες στον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά την απόφαση του Καθηγητή και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, Όθωνα Ηλιόπουλου, να παραιτηθεί από τη βουλευτική του έδρα.

Η απόφαση αυτή, αν και δεν αποτέλεσε έκπληξη λόγω των συζητήσεων που είχαν προηγηθεί το τελευταίο εξάμηνο, πυροδοτεί αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις, με ενδεχόμενο αντίκτυπο ακόμα και στη σύνθεση της Βουλής.

Η παραίτησή του δημιουργεί προοπτικές εισόδου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στη Βουλή, ένα ενδεχόμενο που ήδη συζητείται έντονα. Ο κ. Ηλιόπουλος, στην ίδια επιστολή, καλεί τους συναδέλφους του επιλαχόντες στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας να παραμερίσουν, προκειμένου ο κ. Κασσελάκης να αναλάβει τη βουλευτική έδρα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τη μελλοντική πολιτική πορεία του κόμματος.

Τι θα πρέπει να γίνει

Η αναφορά και η πρόθεση του Όθωνα Ηλιόπουλου από μόνη της ωστόσο δεν αρκεί, αφού για να μπει στην Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης θα πρέπει να παραιτηθούν και οι 5 επιλαχόντες που μεσολαβούν από τη θέση τρία ως και τη θέση οκτώ του ψηφοδελτίου Επικρατείας (ο νυν Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει τη θέση εννιά).

Πρέπει δηλαδή να παραιτηθούν διαδοχικά οι Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου, Τζένη Λειβαδάρου, Αθανάσιος Τσακρής, Ζωρζέτα Λάλη για να πάει η έδρα στον Στέφανο Κασσελάκη. Μέχρι στιγμής κανείς τους δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως κάτι που αναμένεται με ενδιαφέρον τις επόμενες ώρες ή ημέρες αφού από τις προθέσεις τους θα διαφανεί και τι θα γίνει με την είσοδο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

Η πρώτη που θα πρέπει να δώσει τη σχετική απάντηση και θα κληθεί και από τη Βουλή να το κάνει είναι η Πόπη Τσαπανίδου.

Σε ότι αφορά το τελευταίο πρόσωπο στο Επικρατείας πριν τον Στέφανο Κασσελάκη, την κυρία Λάλη, όταν τον περασμένο Μάρτιο είχε φουντώσει ξανά η συζήτηση περί πιθανής εισόδου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, είχε εμφανιστεί να μην προτίθεται να παραιτηθεί σε περίπτωση που μετά από διαδοχικές παραιτήσεις έφθαναν σε εκείνη.

Η κυρία Λάλη έχει παραιτηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ από τον Νοέμβριο και φέρεται να πρόσκειται στη Νέα Αριστερά. Μένει να διαφανούν και τώρα οι προθέσεις της.

Σε κάθε περίπτωση οι όποιες εξελίξεις επισήμως αναμένονται όταν και θα ανοίξει η ολομέλεια της Βουλής και θα ανακοινωθεί στο Σώμα η παραίτηση Ηλιόπουλου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τεμπονέρας: Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική – Ο Κασσελάκης έχει την κύρια ευθύνη

«Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική. Ο κ. Κασσελάκης νομίζω ότι έχει την κύρια ευθύνη, χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπήρχαν και πολλά προβλήματα την προηγούμενη περίοδο» δήλωσε το ...

Ανδρουλάκης: «Σήμερα οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 16% - Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα μας»

Στη νέα δημοσκόπηση, που αποτυπώνει στο 16% την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Νέα Ιωνία. «Δεδομένο που δεν προέκυψε συγκυριακά ούτε έπε...

Φόρτωση άρθρων...