Ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης που βρίσκεται στην Κρήτη για τον γάμο του, μετέχει διαδικτυακά, μέσω zoom.

Προτείνει αλλαγές στο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε και στην προετοιμασία ενόψει της ΔΕΘ καθώς και γενικότερα στις δράσεις του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε τον Νίκο Παππά στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου για πρόεδρο της ΚΟ. Επισφραγίζεται έτσι η νέα συμμαχία Κασσελάκη – Παππά ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ και μίας πιθανής πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας από τον Παύλο Πολάκη.

Να σημειωθεί ότι ο Σωκράτης Φάμελλος και η Όλγα Γεροβασίλη, τον περασμένο Ιούνιο, είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους με τη διεξαγωγή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ την ίδια ημερομηνία με τις εκλογές για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ. Η πρόταση, μάλιστα, που φέρεται να ακούστηκε ήταν να πραγματοποιηθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ δύο εβδομάδες πιο μετά, χαρακτηρίζοντας unfair μια τέτοια κίνηση. Τότε ο Στέφανος Κασσελάκης φέρεται να κάλεσε όποιον διαφωνεί, να αποχωρήσει. «Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε ψηφισμένες αποφάσεις. Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα. Τέλος!», φέρεται να είπε.

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίζονται οι: 

Γιάννης Σαρακιώτης

Νίνα Κασιμάτη και

Γιώργος Γαβρήλος

Αντικαθιστώντας τους:

Νικο Παππά

Θεόφιλο Ξανθοπουλο και

Διονύση Καλαματιανό

Αναπληρωτής Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Βασίλης Κόκκαλης

Συντονίστρια ΕΠΕΚΕ, Γιώτα Πούλου.

Αναπληρώτρια συντονίστρια ΕΠΕΚΕ, Ραλλία Χρηστίδου.

Η Τσαπανίδου και η επιβεβαίωση του Lykavitos:

Νωρίτερα σήμερα την έδρα Επικρατείας που έμεινε κενή μετά την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου αποδέχτηκε η επόμενη κατά σειρά επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, Πόπη Τσαπανίδου, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ του lykavitos.gr