Κυριακή
07 Ιουλίου 2024

O Κασσελάκης θέλει να πάνε στη Βουλή οι προτάσεις για την ακρίβεια και τη φορολογία

Πολιτική

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο Στέφανος Κασσελάκης, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει σε σχέση με την συζήτηση στη Βουλή της πρότασης του Κωστή Χατζηδάκη, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή αναφορικά με τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και τη φορολογία, παρουσία και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφερόμενος στο θέμα δεν σχολιάζει την πρόταση Χατζηδάκη, αλλά αρκείται στο να κάνει λόγο για «αποφυγή της συζήτησης» επί τη βάσει προσχηματικών λόγων (εννοώντας το ότι η πλειοψηφία επικαλείται το άρθρο 73 παράγραφος 3 του Συντάγματος που απαγορεύει τη συζήτηση στην Βουλή προτάσεων νόμου εφόσον αυτές συνεπάγονται κόστος για το δημόσιο και όφελος για κάποιο πρόσωπο), για «πρωτοφανή παραβίαση του Κανονισμού» και για «στρεψόδικη ερμηνεία του Συντάγματος».

«Οι προτάσεις νόμου που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών συζητούνται στη Βουλή. Με ανοικτά μικρόφωνα», τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανάρτησης στο X, καλώντας να φέρει τώρα η κυβέρνηση προς συζήτηση στη Βουλή τις προτάσεις νόμου του κόμματος για την ακρίβεια και τη φορολογία.

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη έχει ως εξής:

«Στην αρχή ήταν τα «λεφτόδεντρα», μετά ήρθε το ΓΛΚ να δικαιώσει την κοστολόγηση των προτάσεών μας για την ακρίβεια και το φορολογικό.
Τώρα τα νέα «δέντρα», αυτά της αποφυγής της συζήτησης, τα ποτίζει προσχηματικά ο κ. Τασούλας.

Οι προτάσεις νόμου που βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών συζητούνται στη Βουλή. Με ανοικτά μικρόφωνα.

Ωστόσο, θα βρεθούμε να τις παρουσιάσουμε σε όποιον «κήπο» μας ζητηθεί. Καταγγέλοντας ταυτόχρονα την πρωτοφανή παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής και την στρεψόδικη ερμηνεία του Συντάγματος από την κυβέρνηση και τον κ. Τασούλα.

Η συζήτηση των κηπουρών και των περικοκλάδων δε θα μειώσει την ακρίβεια. Μην κρύβεστε πίσω από άλλους κ. Μητσοτάκη.

Φέρτε ΤΩΡΑ στη Βουλή για συζήτηση τις προτάσεις νόμου του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια και τη φορολογία».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: To ΠΑΣΟΚ ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του - Θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για Πρόεδρός του

«Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που ταύτισε τη διαδρομή του με τα συμφέροντα της χώρας και του ελληνικού λαού, ανακτά σταθερά τον πρωταγωνιστικό ρόλο του», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης σε άρθρο...

Π. Μαρινάκης: «Fake news» τα περί εξαήμερης εργασίας – Δέκα ερωτήσεις και απαντήσεις για το τι ισχύει

10 απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τις αλλαγές στο χρόνο εργασίας δίνει με ανάρτησή του στο facebook ο Παύλος Μαρινάκης. «H Ελλάδα εφαρμόζει την εξαήμερη εργασία! Ενώ ο υπόλ...

Φόρτωση άρθρων...