Σε γενικές γραμμές υπάρχουν ορισμένα πράγματα για τα οποία ο Νίκος Παππάς καλό είναι να μη μιλάει.

Εκτός εάν θέλει να δώσει εξηγήσεις ή να απολογηθεί για όσα έκανε και όσα δεν έκανε όσο καιρό διαχειρίστηκε κυβερνητικές ευθύνες.

Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Γιατί δεν μπορούμε να ξεχάσουμε ότι ο Νίκος Παππάς ήταν αυτός που χρεώθηκε το φιάσκο του πρώτου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ήταν αυτός που επέμεινε να γίνει διαγωνισμός χωρίς συμμετοχή του ΕΣΡ.

Τα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα

Όμως, ήταν απολύτως προφανές ότι στο χωρίς συμμετοχή του ΕΣΡ δεν υπήρχε περίπτωση να περνούσε ο νόμος από το ΣΤΕ και οποιοσδήποτε διαγωνισμός θα ακυρωνόταν.

Γιατί ήταν ο Νίκος Παππάς αυτός που υποστήριξε να δοθεί η άδεια στον απίστευτο εκείνο τύπο τον Καλογρίτσα και τα… βοσκοτόπια του, με αποτέλεσμα των τραγέλαφο που είδαμε.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, μετά ζητούσε από τους άλλους συμμετέχοντες στο διαγωνισμό να… δανείσουν τον Καλογρίτσα για να μη χάσει την άδεια.

Γιατί ήταν ο Νίκος Παππάς που μετά είδε στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη αυτόν που θα έφτιαχνε επιτέλους το SYRIZA channel.

Δηλαδή, υπερασπίστηκε τη θέση ότι ένα κόμμα της Αριστεράς θα έπρεπε να στηρίξει ανοιχτά έναν ολιγάρχη από τη μετακομμουνιστική Ρωσία με ό,τι και εάν σημαίνει αυτό.

Γιατί ήταν ο Νίκος Παππάς που στο υπουργείο του αντί να προωθήσει την ψηφιακή πολιτική και το ψηφιακό κράτος, προσπαθούσε να πετάξει… δορυφόρους.

Και τώρα ο Νίκος Παππάς αποφάσισε να ξαναχτυπήσει.

Αντί να κάνει αυτοκριτική ή να βγάλει συμπεράσματα από τη μάχη της διακυβέρνησης, έρχεται και ουσιαστικά προτείνει ως πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ την «κατασκευή εχθρών».

Δηλαδή, έρχεται και λέει ότι αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει και να μιλήσει για τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας, να κάνει αντιπολίτευση σκληρή, αλλά τεκμηριωμένη στη ΝΔ και να προτείνει εναλλακτικές λύσεις, αρκεί να «κατασκευάσει εχθρούς».

Γι’ αυτό και ο Νίκος Παππάς ουσιαστικά λέει «δεν χρειάζεται να σπάσουμε το κεφάλι μας να αποκτήσουμε πρόγραμμα και σοβαρότητα, αρκεί να χτυπάμε τον Μαρινάκη».

Δεν λέει καν ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει σε σύγκρουση συνολικά με τα μεγάλα συμφέροντα – και πώς να το κάνει όταν η κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε έκανε διαρκώς εξυπηρετήσεις π.χ. στον Σαββίδη.

Λέει απλώς να βρουν έναν επιχειρηματία και να τον πολεμάνε για να το παίζουν «σύγκρουση με το σύστημα».

Ο βασικός εκπρόσωπος

Γι’ αυτό το λόγο και ο Παππάς έχει γίνει ο βασικός εκπρόσωπος όλου αυτού του θορύβου για τη Nova.

Μιας υπόθεσης που ανακαλύπτει ένα «μονοπώλιο» που απέχει από το να έχει φτιαχτεί, που παραβλέπει πώς είναι οργανωμένος ο χώρος των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και που προσπερνά μικρο-μονοπώλια όπως το PAOK TV.

Το χειρότερο δεν είναι αυτό.

Το χειρότερο είναι ότι ο Νίκος Παππάς θεωρεί ότι με τέτοιες δήθεν επιδείξεις, αντισυστημικότητας, που στην πραγματικότητα είναι απλώς απόπειρες «εξυπηρέτησης» αντίπαλων επιχειρηματικών κέντρων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκαλύψει το κενό στρατηγικής ή ότι δεν θα χρειαστεί να αποκτήσει στρατηγική.

Όμως, είναι γελασμένος εάν θα βρει πολλούς να τον ακολουθήσουν.

Υπάρχουν αρκετοί μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν επιτέλους αυτό το κόμμα να κάνει πολιτική.

Και που δεν ξεχνούν το κόστος που κατά καιρούς είχαν οι διάφορες «φαεινές ιδέες» του Παππά.

ΠΗΓΗ: in.gr