Πέμπτη
19 Σεπτεμβρίου 2024

Οι 33... Ελληναράδες μάναντζερ των Τραπεζών

Πολιτική

Ολοι οι διάλογοι που γίνονται στο γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας, παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, φωτογράφων και διαπιστευμένων δημοσιογράφων, είναι διάλογοι ελεγχόμενοι.

Δηλαδή και ο Πρόεδρος αλλά και οι συνομιλητές του έχουν προετοιμαστεί επαρκώς για το τι ακριβώς θα πουν δημοσίως, ώστε να δοθούν τα πρέποντα μηνύματα.

Τι γίνεται όμως μόλις φύγουν οι τηλεοπτικές κάμερες;

Οταν έσβησαν οι προβολείς και έμειναν εντελώς μόνοι οι δύο «παλιόφιλοι», όπως αποκαλούνται (αφού είχαν συνεργαστεί στενά στην περίοδο των 17ωρων διαπραγματεύσεων που είχαν ως αποτέλεσμα να μας έρθει στο κεφάλι το πιο σκληρό μνημόνιο), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδειξε ενδιαφέρον κυρίως για δύο πράγματα:

Πρώτον, για τον λεγόμενο «αφελληνισμό» των τραπεζών και δεύτερον, για τα ευρωπαϊκά stress tests των τραπεζών.

Ειδικά για το πρώτο ζήτημα ο κ. Στουρνάρας έμαθα ότι είπε στον Πρόεδρο: «Ποιος αφελληνισμός; Από τα 33 μέλη οι τρεις είναι ομογενείς και οι άλλοι τριάντα ελληναράδες».

Οσον αφορά τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών ο κ. Παυλόπουλος ζήτησε λεπτομέρειες, με τον κ. Στουρνάρα να του λέει ότι σαφώς θα επηρεάσουν και το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Βηματοδότης

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανδρουλάκης: «Σήμερα οι δημοσκοπήσεις μας δείχνουν στο 16% - Είναι το αποτέλεσμα του αγώνα μας»

Στη νέα δημοσκόπηση, που αποτυπώνει στο 16% την εκλογική επιρροή του ΠΑΣΟΚ, αναφέρθηκε απόψε ο Νίκος Ανδρουλάκης από τη Νέα Ιωνία. «Δεδομένο που δεν προέκυψε συγκυριακά ούτε έπε...

Νοτοπούλου για Κασσελάκη: «Έδινα συνέντευξη και μου έστελνε μηνύματα να τον εκθειάζω»

Νέες αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη για πολιτικό εκφοβισμό άφησε Κατερίνα Νοτοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τετάρτης στο Open. «Χρειαζόμαστε πολιτικές κα...

Τεμπονέρας: Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική – Ο Κασσελάκης έχει την κύρια ευθύνη

«Η κατάσταση είναι πέρα για πέρα τοξική. Ο κ. Κασσελάκης νομίζω ότι έχει την κύρια ευθύνη, χωρίς να παραγνωρίζω ότι υπήρχαν και πολλά προβλήματα την προηγούμενη περίοδο» δήλωσε το ...

Φόρτωση άρθρων...