Δευτέρα
01 Ιουλίου 2024

Τι ...κρύβει η ανταλλαγή πυρών Κασσελάκη-Τσίπρα

Πολιτική

Διέξοδο για να …βγει από τον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως αναζητά ο Στέφανος Κασσελάκης, σύμφωνα με τα όσα εκτιμά η φρουρά Τσίπρα μετά από τις δυο μακροσκελείς αναρτήσεις του κ. Κασσελάκη σε διάστημα λίγων ημερών.

Ως μία κίνηση πανικού αντιμετωπίζει το στρατόπεδο Τσίπρα το γάντι που πετά στον πρώην πρόεδρο του κόμματος μετά από μια διαρροή για το ότι δεν ανταποκρίθηκε σε μόλις ένα 24ωρο στην πρόσκλησή του για οικονομική στήριξη και στην πρόκληση να αναλάβει και πάλι τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Έλα και ανάλαβε και θα είμαι συντεταγμένος στρατιώτης στην προσπάθειά σου, χωρίς να σε υπονομεύσω ούτε στιγμή. Αν όμως δεν το επιθυμείς, σταμάτα την υπονόμευση και στήριξέ με να κάνω την προσπάθειά μου» έγραφε στην ανάρτηση που κατέβασε αρχικά ο κ. Κασσελάκης απευθυνόμενος δημόσια στον προκάτοχό του

Μέσα από ένα οργιώδες παρασκηνιακό 48ωρο η πλευρά Κασσελάκη έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει μέσω κύκλων για τα όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Εμφύλιος

Δεν είναι λίγα τα στελέχη τα οποία κρούουν κώδωνα κινδύνου για τον πλήρη εκφυλισμό του κόμματος.

«Οι διαρροές ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν ανταποκρίθηκε σε μια επιστολή που έλαβε μόλις 24 ώρες πριν και ενώ βρίσκεται στο εξωτερικό φανερώνουν τη χυδαιότητα με την οποία οι υπεύθυνοι χειρίζονται ευαίσθητα ζητήματα» σχολίαζαν κύκλοι του Αλέξη Τσίπρα βαθαίνοντας τη ρήξη μεταξύ των στρατοπέδων.

Με τους 87 που υπέγραψαν το κείμενο να δέχονται ταυτόχρονα και ένα συντονισμένο πόλεμο με την κατηγορία των πραξικοπηματιών στον οποίο ενεπλάκη ακόμη και ο Στέλιος Κασσελάκης, αδερφός του Στέφανου Κασσελάκη, το κλίμα όχι μόνο δεν φαίνεται ικανό να εξομαλυνθεί αλλά ενόψει δυο κρίσιμων συνεδριάσεων η σύγκρουση αναμένεται σφοδρότατη.

Ο Συμεών Κεδίκογλου δεν μάσησε τα λόγια του και σε ένα ξέσπασμα εξ ονόματος και άλλων βουλευτών εξέφρασε την οργή του γιατί η ηγεσία απαξίωσε την κοινοβουλευτική ομάδα μετατρέποντάς της σε ντεκόρ αγνοώντας επιδεικτικά την επιστολή και το αίτημα για συνεδρίαση με αντικείμενο τον απολογισμό του εκλογικού αποτελέσματος.

Την ίδια ώρα το στρατόπεδο των νεοπροεδρικών δείχνει μια διαρκή νευρικότητα με χαρακτηριστική την τοποθέτηση του Βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρου Αυλωνίτη ο οποίος έφτασε στη σημείο να καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει ουσιαστικά υπέρ του κ Κασσελάκη λέγοντας ότι «είναι λάθος η σιωπή… Εγώ θα πόναγα το παιδί μου, θα έκανα ό,τι μπορούσα, δεν το κάνει όμως.»

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

«Καρφιά» Νοτοπούλου κατά Κασσελάκη: Δεν είναι σοβαρή εικόνα κόμματος αυτή - Υπάρχει ανακολουθία στις αναρτήσεις

Αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, άφησε η Κατερίνα Νοτοπούλου, σε σχόλιο που έκανε για την επιστολή των 87 και τον τρόπο με τον οποίο την υποδέχτηκε η ηγεσία...

Μάντζος: Δεν μπορούμε να συζητήσουμε σε επίπεδο κορυφής για συγκολλήσεις κομμάτων

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, τη θέση του κόμματος στο πολιτικό σκηνικό και τις συνεργασίες, αναφέρθηκε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο κοινοβουλευτικός εκπρό...

Φόρτωση άρθρων...