Παρασκευή
20 Σεπτεμβρίου 2024

Ομολογία προχειρότητας από Παρασκευόπουλο: Προθεσμία 60 ημερών για μεταβίβαση μετοχών

Πολιτική

Στη Βουλή συνεχίζεται από το πρωί η σκληρή σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για το θέμα της σκανδαλώδους διάταξης που επιτρέπει τις offshore υπουργών και βουλευτών.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετά από σχετικές καταγγελίες της αντιπολίτευσης παραδέχθηκε ότι υπάρχει «γκρίζα» ζώνη και στη νέα τροπολογία που ήρθε να διορθώσει την προηγούμενη σκανδαλώδη διάταξη που επέτρεπε σε υπουργούς και βουλευτές να έχουν offshore.

«Το διάστημα 60 ημερών θα βοηθήσει και στην αποκάλυψη περιουσιακών στοιχείων που δεν είχαν δηλωθεί. Δεν είναι λογικό όμως να μπουν σε αυτή την ρύθμιση και όσοι είχαν offshore εταιρείας. Εδώ θα πρέπει να υπάρξει νομοτεχνική βελτίωση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παρασκευόπουλος.

Ο ίδιος επιτέθηκε και στην ΝΔ υποστηρίζοντας ότι με την αποχώρησή της δείχνει ότι δεν επιθυμεί την εφαρμογή της νέας αυστηρής διάταξης που απαγορεύει καθολικά την συμμετοχή στην διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιριών με έδρα το εξωτερικό.

Σε άλλο σημείο είπε ότι «όταν η ρύθμιση είναι γενική είναι πιθανό – ιστορικά και μεθοδολογικά- κάποιες ιδιόμορφες περιπτώσεις να μην μπορεί να ενταχθούν στο γενικό τύπο. Αν συμβεί και ανακαλυφθεί θα προσπαθήσω το ζήτημα να διορθωθεί.

Αυτά θα πρέπει να είναι άξια προσοχής και αναμόρφωσης. Αν τα ανακαλύψουμε οφείλουμε να τα διορθώσουμε» και σημείωσε ότι δημιουργείται πρόβλημα με την απαγόρευση να μετέχουν σε εταιρείες και τα συγγενικά πρόσωπα πρώτου βαθμού των πολιτικών.

«Ακούστηκε ότι κάποιοι θα απαλλαγούν για τις ημέρες που ίσχυσε. Όμως υπάρχει η κύρωση για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες» είπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «ένας δρακόντειος νόμος δεν είναι αποτελεσματικός. Ένας νόμος που εξαντλεί την αυστηρότητα σε ασάφειες στην πραγματικότητα έχει στόχο να καλύψε».

«Οσοι κουνούν το δάχτυλο θέλουν να μην αλλάξει τίποτα. Αυτό με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ τελειώνει με την τροπολογία που σήμερα αναγκαζόμαστε να φέρουμε» είπε ο ίδιος για να συνεχίσει «δεν ήρθε ο νόμος να καθαρίσει και να απαλλάξει κάποιους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να δεχθεί ούτε για αστείο τις καταγγελίες. Σηκώνουμε το γάντι».

«Ευχαριστώ όσους προκάλεσαν δημοσιότητα. Έτσι ακούστηκαν πράγματα και θα ακουστούν κι άλλα» σημείωσε με νόημα ενώ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση βγαίνει κερδισμένη από αυτή την ιστορία. Αποδεικνύεται ότι είναι η δύναμη της καταπολέμησης της διαφθοράς. Το πλεονέκτημα της κυβέρνησης δεν πλήττεται εύκολα».

Εξαιρούν τους γενικούς γραμματείς από τη ρύθμιση!
Η προωθούμενη τροπολογία που η κυβέρνηση υποχρεώθηκε να εισαγάγει προς ψήφιση μετά την κατακραυγή για τις offshore προβλέπει ότι για τους γενικούς γραμματείς, τους δικαστικούς και τους διοικητές τραπεζών η απαγόρευση ισχύει μόνο για μη συνεργάσιμα φορολογικά κράτη ή για φορολογικούς παραδείσους.

Επί της ουσίας δηλαδή οι γενικοί γραμματείς εξαιρούνται από την καθολική απαγόρευσης διατήρησης offshore!

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κατρακύλα χωρίς τέλος για ΣΥΡΙΖΑ – Προβάδισμα Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ (κάρτες)

Την κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μία ακόμα δημοσκόπηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου των πολιτών βρίσκεται ξεκάθαρα στην πέμπτη θέση, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμ...

Oι έξι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ αναλύουν το σχέδιό τους για τη χώρα στο περιοδικό της Βουλής

Με ένα διπλό αφιέρωμα για το ΠΑΣΟΚ αναρτήθηκε σήμερα στον ιστότοπο του κοινοβουλίου, το νέο, 82ο τεύχος του περιοδικού της Βουλής «Επί του.. περιστυλίου». Το ένα μέρος του αφιερώμ...

Μπακογιάννη για ΠΑΣΟΚ: Υπάρχει ένας υποψήφιος που, αν εκλεγεί, ο Μητσοτάκης θα κάνει πάρτι

«Δεν υπάρχει αντιπολίτευση, μόνο Μητσοτάκης νέτα σκέτα», υποστήριξε, μεταξύ άλλων, η Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ. Μάλιστα, η πρώην ...

Φόρτωση άρθρων...